Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Sražený zemřít nemusel

Smrtelná dopravní nehoda, která se odehrála poslední červnový čtvrtek v noci na silnici mezi Hrádkem a Jaroslavicemi, má tragické následky. Sražený šestadvacetiletý muž na následky zranění zemřel. V době neštěstí před sebou vedl neosvětlené jízdní kolo. Kdyby měl na sobě alespoň povinné reflexní pásky, mohl možná žít. Lze však o tom už jen spekulovat. Samotný řidič projíždějícího auta totiž zřejmě před jízdou pil alkohol. A nebylo to poprvé.

  • Ilustrační foto.
Tento sedmatřicetiletý muž, pocházející z regionu, jel nepřiměřenou rychlostí vozidlem Ford Mondeo. Po nárazu do chodce nezastavil, ale pokračoval v jízdě. Autem sraženému mladíkovi, kterého navíc znal, tak okamžitou pomoc neposkytl a ujel. Podle zdrojů blízkých oběti se údajně vydal raději za kamarádem, se kterým popíjel. 
 
„Díky rychlému předání informací se nám podařilo řidiče i s jeho autem brzy vypátrat a zadržet,“ popsala sled událostí policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. „Vyšlo najevo, že hodinu po vážné kolizi mu v krvi proudilo 1,87 promile alkoholu.“ 
 
Sanitku k těžce zraněnému zavolala další účastnice nehody, i ta kráčela na kraji silnice. „Obecně lze konstatovat, že při vážném zranění má každý šanci na přežití tím větší, čím dříve k němu přijede sanitka,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Truksová Zuchová.  
 
Samotnému řidiči při vyšetřování tragické nehody patrně také přitíží, že byl údajně v nedávné minulosti přistižen za volantem v podnapilém stavu. Tehdy se naštěstí nikomu nic nestalo.     
 
 -jan-