Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Spanilá jízda Znojma FNL pokračovala – odnesla to Vlašim

1.SC Znojmo – FC Graffin Vlašim 

6:1 (5:1)

„S hrou i výsledkem prvního poločasu jsem byl spokojen, ve druhém už to bylo skoro jako přátelské utkání. Netajím se tím, že bychom rádi i nadále zůstali v popředí tabulky a uděláme pro to všechno. Pokud k tomu všichni hráči přistoupí jako dnes - kromě zápasů v Sokolově a ve Zlíně, které neberu - tak si myslím, že tohoto cíle můžeme dosáhnout,“ prohlásil po utkání trenér Leoš Kalvoda.

Branky: 2. a 5. Nepožitek, 25. a 42. Hnaníček, 35. a 85. Heinz – 8. Průcha.

ŽK: Lacko - Putz, Janda.

Rozhodčí: Orel – Blažej, Marek.

Diváci: 873. 

Znojmo: Hrubý – Hříbek, Yonov, Hnaníček, Mudra – Lacko, Buchta (81. Mička) – Helísek, Nepožitek (63. Cihlář), Okleštěk – Heinz (85. Ševčík). 

Vlašim: Toma – Vebr, Petrů, Krmpotič (46. Kropík), Sudek – Janda, Wojnar, Křeček, Putz, Průcha (46. Kocourek) – Jícha (73. Pokorný). 

Vlašim přijela v rámci 23. kola FNL na horkou půdu druhého Znojma, které v utkání jasně potvrdilo svou spanilou jízdu Fotbalovou národní ligou a přehrálo ji až nečekaně vysoko 6:1. Úvod zápasu byl hodně zajímavý. Domácí Znojmo poslal již po dvou minutách hry do vedení Radim Nepožitek, který zužitkoval přesnou kolmici do vápna. Netrvalo dlouho a domácí udeřili podruhé. Psala se pátá minuta utkání, když Radim Nepožitek Mudrovu přihrávku napálil z hranice vápna nekompromisně k tyči. Domácí byli rozjetí jako parní válec, ale Vlašim se dokázala oklepat. V 8. minutě nacentroval Petrů do vápna a po chybě brankáře Hrubého snížil Ondřej Průcha – 2:1. „Byl to můj gól, beru ho na sebe, míč jsem špatně vyrazil. Ale jinak jsme byli jednoznačně lepším týmem, od první do devadesáté minuty byla hra v naší režii, Vlašim tady nepředvedla vůbec nic,“ popsal situaci brankář Vlastimil Hrubý. V dalším průběhu prvního poločasu domácí Znojmo jasně potvrzovalo roli favorita a zápasu dominovalo. Ve 25. minutě přišla pro Vlašim další studená sprcha. Na krátko rozehraný rohový kop dopravil do sítě Josef Hnaníček – 3:1. Vlašimi první poločas vůbec nevyšel a do poločasové přestávky se prosadili ještě další dva znojemští ostrostřelci - Heinz a Hnaníček. Hrozivé skóre donutilo trenéra Martina Frýdka k poločasovému dvojitému střídání, kdy Krmpotiče nahradil Kropík a Průchu Kocourek, což byl dobrý tah. Vlašim si ve druhém poločase počínala přece jen o něco lépe než v prvním a rozhodně nechtěla odjíždět se skóre 1:5. Žádné vážnější ohrožení branky Znojma se však v podání Graffinu nekonalo. Domácí také dlouho neohrozili Tomu, který měl větší potíže až v 72. minutě, kdy zlikvidoval pokus Helíska. V závěru zápasu se ještě trefil zkušený kanonýr Marek Heinz a rozhodl tak o definitivním skóre zápasu. Pro úplnost dodejme i názor trenéra Martina Frýdka: „Začátek jsme zaspali, dostali dvě branky a když po chybě domácího gólmana snížíme, tak místo toho, abychom stav udrželi, dostaneme do konce poločasu ještě další tři. Když nebudeme víc běhat, chodit do osobních soubojů a na odražené balóny, tak nemáme šanci. Znojmo hraje výborně a když takhle bude pokračovat až do konce, má šanci bojovat o postup."

Ladislav Bastl