Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Sokol Znojmo - Sokol Hodonín 10:8

I druhé kolo JM 2.třídy přineslo znojemskému kulečníkovému týmu nejtěsnější vítězství (jaká to příjemná změna oproti loňsku, kdy se naopak těsně prohrávalo, holt štěstíčko je nedílnou součástí každého sportu).

Volná hra byla zcela v domácí režii. Na prvním stole sice musel Binder dlouho dotahovat slibný náskok Turka, ve finiši se však podařilo hostujícího hráče o pár karambolů udolat. Klíma, hrdina minulého utkání, se nelidsky nadřel s Modlem. David neměl svůj den, soupeř navíc na stole moc nenechával, přesto se podařilo dva body urvat. Nejjednodušší partii hrál Jeřábek, hned z výkopu soupeře Meška spařil krásnou třicetibodovou sérií a zbytek partie už byla rutina. Znojmo po volné hře vede 6:0 vše nasvědčuje tomu, že o výsledku zápasu je rozhodnuto.

Počínaje kádrem se však se (na modrým suknem potažených) stolech začnou dít věci. Klímovi jeho parádní disciplína vůbec nejde, Binder ne a ne stáhnout Turkův náskok a rovněž Jeřábek dlouho prohrává. První dva jmenovaní své partie nakonec těsně ztrácejí, jen Jeřábek svého soupeře dokázal porazit i podruhé a znojemský Sokol i díky jeho čtyřbodovému příspěvku nadále drží příjemný náskok 8:4. V závěrečných mantinelových disciplínách stačí urvat dva body a celková výhra je doma.

Rösner měl v trojbandu příšerný start, rovněž Klíma v jednobandu tahá za kratší konec. Jen Binder má svůj jednoband pod kontrolou a drží naději na celkové vítězství. Rösner se ve druhé polovině partie trochu vzpamatoval a soupeřův náskok se daří odmazat, v samém závěru však Turek hraje další sérii a Rösner je definitivně zlomen. Špatný den podtrhuje i Klíma, i on umí jednoband zahrát lépe. Rozdílovým hráčem je nakonec Binder, který si výhru nakonec zkušeně pohlídal.

V příštím kole zajíždí znojemský tým do Rosic, které svoji kůži nedávají lacino. Držte nám palce!

-ToR-