Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Skalní svahy u Dyje ožily lezci

V těchto parných dnech mohou Znojmáci i turisté, kteří bloumají v údolí řeky Dyje, vidět na skalních svazích v Karolininých sadech pracovat lezce, kteří provádějí sanaci skal v Koželužské ulici, odkud se přesunou i do ulice Napajedla.

  • Sanace skal

Jedná se již o třetí etapu sanačních prací v této lokalitě. Město do této etapy investuje nezanedbatelnou částku, přibližně 3 000 000 korun.

„Práce v těchto místech jsou plánovány až do konce září. Díky úspěšným žádostem o dotace by se Městu i při této etapě mělo vrátit až pětaosmdesát procent nákladů. Stejně tomu tak bylo i v předchozích letech, kdy se realizovala sanace skalních bloků U Obří hlavy, na Koželužské a v ulici Napajedla,“ informovala tisková mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Na příští rok již zastupitelé schválili, že se v rozpočtu bude počítat i s investicí na další sanace skal. Jedná se o dvě lokality, z nichž jedna se nachází opět v Karolininých sadech (ulice Koželužská) a druhá pod ulicí Vinohrady. „Na tuto etapu je potřeba počítat s částkou přibližně 4 200 000 korun. V případě úspěšné žádosti o dotaci by podíl Města činil přibližně 630 000 korun,“ konstatoval starosta Jan Grois.

-TIK-