Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Single a Zorro útočí na Mistrovství ČR

V návaznosti na stříbrnou medaili získanou na březnovém Festivalu tanečního mládí v Brně se Taneční skupina Single Znojmo vydala vstříc tanečnímu dobrodružství do vzdálenější Chrudimi. Zde se v den sváteční, 1. května, konalo Mistrovství ČR SUT plesových předtančení.

  • Vystupující členové TS Single na MČR.
  • Choreografie Renaty Mrázové - Zorro.

TS Single se věnuje skupinovým formacím již řadu let, a ty letošní se nesly v duchu písní z filmu o odvážném a tajemném hrdinovi jménem Zorro. Toto plesové předtančení se skládá ze standardních tanců od líbezného slowfoxu a něžného waltzu až po vášnivé tango. Choreografkou této unikátní sestavy tančené v šesti párech je dlouholetá trenérka TS Single Renata Mrázová.

Mistrovství, uskutečněné v nádherných prostorách chrudimského muzea, se zúčastnilo celkem 27 mládežnických i seniorských tanečních souborů. Během dne diváci zhlédli několik desítek plesových předtančení včetně párových soutěží české polky. Znojemská skupina se ve své kategorii Mládež úspěšně probojovala do semifinále, kde nakonec skončila na pěkném 10. místě. A pouhá jedna příčka je dělila od postupu do českého finále.

Konkurence byla veliká a o prestiži soutěže svědčí kromě účasti vyhlášených klubů z celé České republiky i mezinárodní účast několika slovenských klubů. Tanečníci z TS Single se těší, že se mohli již potřetí účastnit takovéto významné události a změřit síly s ostatními tanečními soubory. Za to skupina vděčí nejen svým členům, tanečníkům, ale především trenérce. Choreografie Zorro bude ke zhlédnutí na vlastní oči na mnoha společenských akcích, kterých se TS Single v příští plesové sezoně v našem kraji zúčastní.

Linda Petříčková