Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Sestry Michaela a Nikola Navrkalovy bojují v cyklokrosu

Sestry Navrkalovy z Cyklo Klubu Kučera Znojmo obvykle závodící na silničních a horských kolech soupeří letos také na Českém poháru v cyklokrosovém seriálu TOI TOI CUP 2016. Obě sestry závodí společně v kategorii kadetek, ačkoli věkem patří teprve do starších a mladších žákyň.

V úvodním závodě, který se konal 28. září v Táboře, absolvovaly dva okruhy. Závodní okruh měří okolo 3 km a bývá shodný pro všechny výkonnostní kategorie od žáků po jezdce Elite. Starší ze sester Michaela zahájila cyklokrosovou sezonu úspěšněji a obsadila v silné konkurenci zkušených soupeřek pěkné 12. místo.

Nikola svým věkem patří teprve do kategorie mladších žákyň, ale i přes tento věkový handicap sbírá cenné závodní zkušenosti v soubojích s mnohem staršími soupeřkami a snaží se probojovat dopředu. V Táboře se jí podařilo skončit téměř v polovině výsledkové listiny na 21. místě z 39 závodnic.

Další závod se konal o pár dní později v Jičíně (2. října), kde obě děvčata zápolila opět na dva okruhy. Míša si tentokrát polepšila o jedno místo, celkově skončila v cíli na 11. místě a Nikola po nešťastném pádu na 28. místě z 38 závodnic.

Obě děvčata kromě soutěže v individuální disciplíně cyklokrosu bojují také za tým CKK Znojmo, který se v družstvech drží po dvou závodech na pěkném 4. místě a na tým na medailové pozici ztrácí pouhých 8 bodů. Další díl ČP se koná v Mladé Boleslavi.

Dívkám přejeme hodně úspěchů do dalších závodů.

CKK Znojmo