Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Sedmé kolo KP žáků ve volejbale

Sedmý turnaj krajského přeboru žáků byl poslední možností pro „B“ tým VK Pegas Znojmo postoupit do druhé výkonnostní čtyřky. Ve všech uplynulých šesti turnajích skončil znojemský tým na druhém místě, tentokrát mu v postupu chtěly zabránit týmy Šlapanic, Ingstavu Brno a domácí Břeclavi.

  • Jakub Klajmon.

Znojemští volejbalisté se chtěli během turnaje začít prosazovat díky pokusům o hru na vbíhajícího nahrávače, v úvodních dvou zápasech se k tomuto taktickému prvku ale často nedostávali. Ani tým Šlapanic ani hráči Ingstavu Brno nekladli žádný vážnější odpor, k jednoznačným vítězstvím stačil průměrný výkon jak na servisu, tak i v herních výměnách. Po dvou jasných výhrách 25:15, 25:15 a 25:9, 25:16, čekal na znojemský tým tradiční rival z Břeclavi. Zápasy těchto družstev většinou přináší krásnou podívanou s napínavým průběhem. Bohužel herní kvalita se tentokrát ani na jedné straně nějak nedostavila. V utkání plných chyb a nedůsledností v koncovkách sice za delší konec tahali znojemští volejbalisté (25:20,25:21), čímž si připsali třetí vítězství, ale herním projevem v tomto zápase příliš nepřesvědčili.

Nicméně se jim podařilo v turnaji obsadit bez ztráty setu první místo a v posledním kole krajského přeboru se tak poprvé představí v silnější druhé výkonnostní skupině. O tento úspěch se zasloužili nahrávači Matyáš Rozsypal, Dominik Fruhwirth, smečaři Jaroslav Nedvěd, Robert Knebl, Daniel Blaha, Tomáš Špaček, Tomáš Piskač a blokaři Jakub Klajmon, Pavel Švéda, Matěj Vogal. Za nejlepšího hráče na straně Znojma vyhlásil trenér blokaře Jakuba Klajmona!

-MZ-