Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

S podezřelými předměty nemanipulujte

Občané stále nacházejí různou munici, která pochází ze druhé světové války. V mnoha případech je i po tolika letech stále funkční a nebezpečná. Týká se to hned dvou případů z minulých dnů.

Na linku 158 zatelefonoval muž a oznámil, že jeho syn nalezl při výlovu rybníka v Moravském Krumlově pravděpodobně granát a vzal ho domů. Přinesenou věc pak raději odvezl dál od obydlí a položil na polní cestu. Teprve potom se obrátil na policii. Na místo ihned vyjela nejbližší hlídka a podezřelý předmět střežila, aby zabránila další manipulaci. Pyrotechnik konstatoval, že se jedná o funkční ruční útočný granát německé výroby. Nebezpečnou věc převzal a odvezl k odborné likvidaci.

Další případ se udál v Božicích. Muž uklízel půdu na chalupě a nalezl předmět připomínající munici. Věc přenesl do dílny na stůl a teprve potom se obrátil policii, jejíž specialista uvedl, že se jedná o dělostřelecký granát ze druhé světové války.

„V souvislosti s těmito případy občanům opět připomínáme a zdůrazňujeme, jak je nebezpečné s takovými předměty manipulovat. Nalezenou munici rozhodně neberte a nikam ji nepřenášejte. Nechte ji na místě nálezu a ihned volejte linku 158,“ varovala tisková policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

 

-TIK-