Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Rozpačité podzimní loučení s fotbalem

O zhodnocení nevydařeného utkání Znojma s Ústím n. L. jsme požádali trenéra Ludevíta Grmelu. Jeho slova jsou kritická, leč pravdivá a varující. Problémy v psychice hráčů nevidí. Nedá se nic jiného dělat, než využít zimní přestávky ke konsolidaci týmu a doufat, že znojemský fotbal jako takový nepůjde dolů a FNL tady zůstane.

  • Ilustrační oto: Petr Jandora

„Je to jednoznačné, Ústí dalo gól, takže vyhrálo 1:0. Bohužel je smutné, že když nám vypadnou dva hráči Okleštěk a Žondra, tak jsme v podstatě bez útočníka a neškodní. Přesto, že jsme měli po většinu utkání herní převahu, Ústí dalo gól po jednom nepohlídaném, jednoduchém rohu. Tím se v podstatě rozhodl celý zápas.

V psychice týmu zásadní problém nevidím. Neřeknu, kdyby se hrálo s někým z vršku FNL, ale Ústí je na spodku tabulky, v tom případě by na tom muselo být psychicky ještě hůře, než my. V tomhle bych to nehledal. Je to naše nepřesnost v rozehrávkách, jednoduché ztráty míčů, nezodpovědnost vůči mužstvu každého hráče za sebe. To jsou věci, které rozhodují. Když se podíváme, kolik jsme dali nepřesných míčů na deset, patnáct metrů, jednoduchých, lehkých. Bohužel, pokud to nezvládáme, nemůžeme pomýšlet na úspěch.“

1.SC Znojmo FK - FK Ústí nad Labem  0:1  (0:1)

  • Branky: 31. Smola.
  • ŽK: 56. Stáňa, 75. Hudec – 89. Šraga, 90+2. Smola.
  • Počet diváků: 520.
  • 1.SC Znojmo FK: Andrejko – Hříbek, Odehnal, Yonov (72. Hudec), Helísek – Stáňa, Lacko (c), Buchta, Cihlář – Ledecký (79. Yilmaz), Pázler.
  • FK Ústí nad Labem: Zacharda – Martykán (c) (90+2. Kuč), Vaněk, Vraštil, Šraga, Peterka, Pavlata (86. Zukič), Jursa (69. Králík), Smola, Zeman, Pávek.

Absence Žondry a Okleštka byla znát a mužstvu rozhodně nepřidala. Hosté hned od začátku dobře bránili a nikam nepospíchali. Šance „Army“ z Ústí vyplynula ze standardní situace. Po rohovém kopu jsme nedůsledně bránili a z bezprostřední blízkosti se trefil hostující Smola. Jak se v dalším průběhu ukázalo, byla to pro nás opravdu hodně smolná smůla. Snaha Znojma sice byla patrná, ale možná i z její přemíry se objevovaly další chyby, po kterých mohlo být ještě hůře. Ve 41. minutě na poslední chvíli zasáhl Cihlář, po jeho teči šel míč nad břevno. Ve druhé půli jsme měli opticky převahu, nic důležitého z toho ale neresultovalo.

Místy křečovitá snaha o vyrovnání nečinila soupeři výrazné problémy. Jedinou velkou šanci byla střela Yonova z přímého kopu, kterou Zacharda vyškrábl na rohový kop. V posledních minutách přišel na hrot útoku Hudec, jehož obvyklým postem je stoper. Málem jeho posun do ofenzivy vyšel. Martinovi chybělo jen málo k usměrnění centru do soupeřovy branky. Bylo to však Ústí, které mělo při naší hře vabank největší tutovku druhé půle. Pavlata možná ještě doteď přemýšlí, jak je možné, že jeho střela neskončila gólem.

Jedna z opor hostujícího celku Jan Martykán: "Do Znojma pojedeme s cílem minimálně bodovat. Je to naše poslední šance, jak se zvednout. Více už jich na podzim nebude. Musíme hrát jako v posledních zápasech. Odzadu a bez zbytečných individuálních chyb. Naše nálada je o trochu pozitivnější, ale pořád musíme hrát na maximum. Hecování nestačí, musíme to přenést na hřiště."

V současné době je 1.SC Znojmo v tabulce FNL jedenácté s 19 body. Ze 16 zápasů 5 vyhráli, 4x remizovali a 7x prohráli při pasivním skóre 21:24.

-stlba-