Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Rozhodčí se opět ukázali jako největší slabina EBEL

První domácí utkání Orlů ve čtvrtfinále play-off EBEL s Vídní jednoznačně ovlivnil špatný výkon rozhodčích. Muži v pruhovaném předváděli spekulativní rozhodnutí v průběhu celé sezony, ve zmíněném zápase svou nejistotu jen potvrdili.

  • Whartonův obranný zákrok, který byl posouzen jako faul. Následovalo trestné střílení. FOTO: Ivo Krajc

Jasným příkladem zásadního ovlivnění výsledku utkání bylo posouzení ataku na Adama Havlíka bezprostředně před vstřelením druhého vídeňského gólu. Jasný nedovolený zákrok zezadu rozhodčí pustili. Capitals toho dokázali využít, dostali se do přečíslení 3 na 2 a po souhře zakončoval Rotter.

Nebylo to poslední mylné rozhodnutí sudích. Přehlédli totiž další ostré zákroky vídeňských hokejistů. Korunu všemu nasadili odpískaným trestným střílením za „faul“ Whartona. Ten se snažil zezadu vypíchnout puk útočícímu hráči, což se mu také podařilo.  Rozhodčí však posoudil jeho zákrok jako nedovolený, dokonce nařídil trestné střílení. Naštěstí jej Landsman zlikvidoval.

Nelze říct, že by rozhodčí vyloženě nadržovali hokejistům z hlavního města Rakouska. Udělali totiž určité chyby i na opačné straně, avšak ty utkání zásadním způsobem neovlivnily. Spíše než o záměr poškodit domácí tým šlo o neschopnost rozhodčích. Kvalitní liga, jakou EBEL je, tímto trpí. Úroveň celé ligy by mohla být ještě daleko vyšší, ale k tomu jsou potřeba opravdu kvalifikovaní a nestranní rozhodčí.

Ivo Krajc