Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Roman Šťavík alias Brumla patří mezi nejtěžší hráče Znojmo Knights

V dnešním rozhovoru s rytířem ze znojemského týmu amerického fotbalu padla volba na Romana Šťavíka; hráče z útočné lajny, který patří mezi ty klubově nejmladší. 

Romane, kdy ses vůbec stal znojemským rytířem? Ty patříš v týmu Knights mezi služebně nejmladší hráče, že?
U Znojemských rytířů hraju od roku 2015, a to byla zároveň poslední sezona v naší České lize amerického fotbalu. A ano, máš pravdu, v útočné lajně jsem služebně nejmladší; i když si tak nepřipadám. Celkově jsou v týmu přece služebně mladší.
 
A kdo tě k týmu Znojmo Knights přivedl? Nebo spíš co tě vedlo k tomu zkusit hrát tenhle stále ještě mladý a netradiční sport?
V tom roce 2015 jsme v posilovně s Petrem Uherem a Ondrou Dohnalem viděli upoutávku na nábor ke Znojemským rytířům. Všichni tři jsme si řekli, že to zkusíme, zalíbilo se nám to, a proto jsme začali všichni tři taky americký fotbal hrát. Já tedy ale musím zaklepat, protože zatím z naší trojice hraju od našeho nástupu jako jediný bez vážnějšího zranění všechny sezony.
 
Za poslední dvě sezony ses zabydlel v útočné linii znojemských rytířů. Mezi nováčky je to nevídaný postup; přijít, začít trénovat a vlastně hned i hrát….
Trenér mě hned od začátku postavil do útočné linie. Tato pozice mně vyhovuje, protože bez ofens line, tedy česky útočné linie, se nedají dělat body, i když to tak možná nevypadá. Máme i vlastního trenéra, který se věnuje jenom nám z útoku, a zlepšení všech spoluhráčů a nejenom z našeho útoku a vlastně snad i mé je zřetelné.
 
…a nehraje tu nejdůležitější roli v tom i tvoje fyziognomická dispozice? Podle mých zjištění jsi druhý nejtěžší hráč Znojmo Knights s váhou bezmála půldruhého metráku.
Nevím, jestli toto je to nejdůležitější, ale určitě dost podstatné… (smích) Vidíš, to mně nepřišlo, myslel jsem si, že já jsem nejtěžší.
 
Podle mne jsi díky té váze a stylem hry někomu připomněl jednoho z včelích medvídků, a proto ti v týmu začali říkat Brumla. Nevadí ti to?
(smích) Ani nevím, jak jsem k té přezdívce přišel. Nevadí mi to. Zvyknu si na každou přezdívku, ale v poslední době je hodně oblíbené spíše moje křestní jméno Roman než Brumla. A když už jsme u těch přezdívek: mimo fotbal je nebo byla moje nejčastější přezdívka Švejk.
 
Romane, někteří z hráčů se kromě amerického fotbalu věnují také podnikání, a co vím, podnikáš i ty. Udělej si teď na stránkách regionálního týdeníku Znojemsko reklamu a prozraď, v čem nebo s čím podnikáš ty.
Podnikám v oboru reklamy, respektive mám šicí a vyšívací dílnu, kde vyrábíme firemní, pracovní, volnočasové a teamové oblečení, nejen pro Rytíře.
 
Díky tobě má tedy rodina Znojemských rytířů i fanoušků a příznivců co na sebe. Jak se zdá, povedlo se ti ideálně spojit sport aktivně hráčsky i aktivně podnikatelsky. Štěstí, záměr nebo kouzlo nechtěného?
Dělám jenom část z toho všeho. Vyšívám například čepice a oblečení pro trenéry. Znojmo Knights má ale rozsáhlý merchandising, v němž je zapotřebí více firem nebo společností, aby byli všichni fanoušci spokojení a měli z čeho vybírat dle libosti.
 
Romane, tak ať se tě štěstí drží i nadále jak na trávníku, tak na poli sportovního oblečení.
Děkuji za rozhovor 
 
Já děkuji za rozhovor tobě a zvu všechny čtenáře Znojemska, naše příznivce a fanynky už tuto neděli 20. května na náš večerní domácí zápas, který se odehraje na velkém sportovním stadionu v Horním městském parku od 19.oo hodin.
 
 Daniel Rubeš