Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Rekordní návštěvnost Vinobraní

Největší svátek vína zdejšího regionu - Znojemské historické vinobraní - překročil magickou hranici návštěvnosti, která dosáhla celkově 2,5 milionu hostů. I přes negativní hodnocení některých škarohlídů je zřejmě, že tato akce se má stále k světu a na úbytě neumírá, ať se to komu líbí, anebo nelíbí.

Uběhl měsíc od konání Vinobraní, a tak je ten správný čas vrátit se k několika číslům. Za celou svou pětatřicetiletou historii překročilo Vinobraní, které je svého druhu největší akcí u nás, hranici návštěvnosti 2,5 milionu lidí.

„Konečné číslo návštěvnosti letošního ročníku činí 81 005 lidí, což je méně, než činil náš odhad hned po Vinobraní, kdy ještě nebyly sečteny všechny prodané vstupenky. Nicméně nám tento údaj ukázal jednu velmi pozitivní věc,“ konstatoval František Koudela, ředitel spolupořadatelské Znojemské Besedy.

„Při stanovování odhadu počtu návštěvníků, který po nás novináři chtějí vždy hned, jsme kromě z čísel vycházeli i ze zkušeností z loňska, kdy nám relativně hodně lidí přišlo až na sobotní večerní program – a právě kompletní údaje o sobotním prodeji dostáváme až po vinobraní. Letos se ale ukázalo, že tu drtivá většina návštěvníků byla už od rána, a tak odhad nebyl dle našeho očekávání. Nicméně je vidět, že se návštěvníci nenechali odradit špatným počasím, které o Vinobraní panovalo, a přijeli si ho užít i tak,“ vysvětluje FrantišekKoudela.

„Letošní Vinobraní se tím pádem stává tím třetím nejhojněji navštíveným od roku 1990,“ dodal znojemský starosta Vlastimil Gabrhel.

Do statistik se možná zapíše i moderní způsob komunikace, kterou organizátoři pro Vinobraní zvolili.

„Byli jsme hodně aktivní na Facebooku a Instagramu a chtěli jsme zapojit i naše fanoušky. Proto jsme na Instagramu vyhlásili soutěž o volné vstupenky na Vinobraní příští. Podmínkou bylo přidat na svůj Instagram fotku. Celkem tak učinilo asi padesát fanoušků,“ dodává Koudela.

Pětatřicátý ročník Znojemského historického vinobraní pořádalo Město Znojmo a Znojemská Beseda za podpory Jihomoravského kraje a Vinařského fondu České republiky a pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Příští rok se Znojemské historiské vinobraní koná ve dnech 14.-16. září 2018.

 

-past-