Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Radnici tleská i opozice za to, že hodlá financovat zmrtvýchvstání staré školy

Ministerstvo pro místní rozvoj schválilo projekt, v jehož rámci se dočká rekonstrukce stará škola v areálu louckého kláštera ve Znojmě. Předpokládané náklady dosahují pětapadesát milionů korun, devadesát procent má být hrazeno z Evropské unie, spoluúčast Znojma činí pět a půl milionu korun. Dveře nového centra se ovšem otevřou nejpozději v polovině roku 2021.

„Je to skvělá zpráva! Na projektu jsme usilovně pracovali, hodně jsme o něj stáli. V opravené budově staré školy vzniknou nejen školicí místnosti, ale také informační centrum a prostor pro výstavy a koncerty,“ komentuje starosta Znojma Jan Grois, který věří, že se tím nastartuje postupná revitalizaci celého areálu.
 
Velmi pozitivně zprávu hodnotí také opoziční zastupitel Lukáš David z průvodcovské agentury Remo-Agency. „Moc se na výsledek těším. Mladí nadějní architekti a další, kteří na rekonstrukci pracují, tím pomohou Znojmu i regionu. Pomohou postupně oživit celý klášter,“ nešetří optimismem David. 
 
„Takzvaná stará škola, která se po dlouhé době dočká řemeslníků, byla založena v roce 1918 a chátrá od začátku století, kdy ji opustily poslední děti. Přiléhá ke kostelu Nanebevzetí Panny Marie a svatého Václava. Má ještě románské základy a původně sloužila jako konvent pro mnichy,“ doplnila zásadní informace tisková mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.     
                         
                   Alžběta Janíčková