Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

První kolo Krajského přeboru žákyn

První říjnovou sobotu odjely žákyně VK Pegas Znojmo "A" ke svému prvnímu turnaji v I. skupině krajského přeboru žákyň jižní Moravy. Po zdařilé kvalifikaci minulý víkend, kdy všechny čtyři soupeře znojemské hráčky s přehledem porazily, měly prokázat, že do I. elitní skupiny skutečně patří, což znamenalo obsadit nejhůře 3. místo, protože poslední 4. tým turnaje padá do skupiny nižší.

Premiéru si naše holky vystřihly proti Lokomotivě Břeclav "A". Kvůli nevynuceným chybám však Znojemské hned od začátku ztratily potřebné body  a první set tak vyhrála Břeclav. Ve druhé sadě se ale naše žačky vzchopily, začaly nekompromisně útočit a set tak dotáhly až do koncovky, ve které bohužel břeclavská podávající hráčka otočila skóre a výhru si tak připsaly soupeřky.

Další utkání proti favoritu skupiny, ZŠ Novolíšeňská "A" aneb Junior Brno "A", už mělo jiný náboj. Soupeř sice naše děvčata převyšoval vzrůstově, vyspělostí i sehraností, ale naše Znojmačky se nedaly a tahaly za delší konec. Skvělý servisem Sabči Svobodové, Verči Jedličkové, Zuzky Leischnerové a Lucky Mahelové soupeřky slušně zatlačil, a tak byly znojemské žačky o krok před Brěnskými. Po pár bodech se však soupeřky otřepaly a především útočně a blokařsky stav otočily a oba sety nakonec vyhrály. Ale v našem týmu bylo vidět velké zlepšení a bojovnost oproti utkání proti Břeclavi.
Před klíčovým utkáním s KP Brno "A" byl karty rozdány jasně, kdo vyhraje, tak se v 1. skupině zachrání a poražený padá do II. výkonnostní skupiny. Kvalitní servis, přesné nahrávky a smeče – to zajistilo Znojmu vítězství. První set si naše holky vybojovaly ve vypjaté koncovce a druhý set byl už plně v naší režii. Vítězstvím 2:0 si žákyně VK Pegas Znojmo zajistily účast v I. skupině i pro další turnaj.


Sestava:

Nahrávačky - Sabča Svobodová, Zuzka Leischnerová, Kikina Navrátilová, Venda Šarešová, Zuzka Mráková.

Smečařky - Lucka Mahelová, Verča Jedličková, Kikina Procházková.

Blokařky - Eliška Svobodová, Katka Suchá, Anče Klašková, Lenka Mráková.

Trenér - Martin Gallus.

-AB-