Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Poslední korfbalové finále

Všechna utkání sezony 2014/15 byla dohraná, jen v sobotu 9. 5. se ještě dorostenci rvali o mistrovský titul. Už třetím rokem po sobě byl soupeřem finálového zápasu tým z Prostějova, kde se také toto rozhodující utkání odehrálo.

Zápas sice střelecky otevřel domácí tým, ale Znojemští hned dorovnávali, a to až do stavu 3:3. Později se nedařily útoky, tak jak měly, a spousta míčů končila po nepřesných nahrávkách v autu. Několik košů před koncem poločasu ještě Prostějovští přidali z trestných hodů, kdy Znojemští faulovali. Díky těmto chybám dokázali domácí odskočit až na poločasových 14:6.

Úkolem do druhého poločasu bylo, zkazit co nejméně přihrávek a hrát útoky, které nebudou končit po první nebo druhé střele. Druhý poločas se ale nesl v podobném duchu a to, co hráči Znojma netrefili, to Prostějovští bohužel s přehledem proměňovali. Dlouho se nikdo z hráčů pod vedením Danči a Podzemského nemohl trefit a soupeř si postupně připisoval koš po koši. Na hráčích byla znát postupně v druhém poločase i únava, kterou domácí tým mohl řešit střídáním, to se ale na druhé straně s jednou hráčkou na lavičce dálo složitěji. Posledních pět minut před koncem si hráči dali za cíl uhlídat soupeře tak, aby se střelecky nedostali na 30 košů, které si fanoušci tak přáli. Poslední koš trošku upravil skóre, ale i tak se za stavu 29:11 radovali z vítězství mistři z minulé sezony, jimiž byl právě domácí tým Prostějova. V zápase jsme měli pěkné okamžiky, ale bylo jich málo, a hlavně, 11 košů za zápas je na finálové vítězství nedostačující.

Střelci zápasu: Filipovszká 4, Holík 2, Fialová 2, Žák, Veselý a Hon 1, první dva zmínění byli vyhlášeni nejlepšími hráči zápasu.

Do zápasu o zlato nastoupili: kapitánka Gabriela Filipovszká, Michaela Nováková, Anna Fialová, Kateřina Hrbáčková, Hana Toufarová, Jakub Žák, Tomáš Veselý, Ondřej Holík a Matěj Hon. Trenéry dorosteneckého týmu byl Aladár Dančo a Jiří Podzemský.

Ukončení sezony v žákovských ligách bylo překvapující

Liga do 10 let

Modří sloni si drželi prvenství a všichni viděli, že jsou o stupeň lepší, poráželi ostatní týmy i o 20 košů. Bohužel stalo se, v Prostějově, kde se hrálo finále dne 26. 4., místo osmi hráčů za Prostějov nastoupilo devět. Po prvním poločase už ani fanoušci z Prostějova neměli náladu fandit, rozhodčí Musialek to zařídil sám. Titul Prostějovu přejeme. Modří sloni do 10 let jsou pro nás mistři.

Za Modré Slony, kteří získali 2. místo hráli: kap. Tomáš Toufar, Jitka Pavlíčková, Amálka Zonová, Adéla Vévodová, Klára Kočková, Milan Stráněl, René Křupal, Matěj Kocman.

Druhý tým skončil na 4. místě, tyto děti začínají a dokázali porazit Kutnou Horu a Náchod. Hráči: Nela Dančová, Tereza Šigutová, Agáta Čechová, Klára Kozlová, Tereza Vévodová, Lenka Pavlíčková, Adam Hagara, Adam Paulenka, Milan Jukeš.

V nejlepších střelcích za sezonu obsazují hráči MS Znojma prvních šest míst, a to Klára Kočková, Tomáš Toufar, Amálie Zonová, René Křupal, Milan Stráněl a Jitka Pavlíčková.

Tým do 16 let

Nejvíce překvapil tým do 16 let, většinou jsou to 14 letí hráči, kterým se natolik dařilo, že dne 3. 5. v Brně hráli o mistra republiky. Do finálového kola postoupila tato družstva – Brno, Náchod, České Budějovice a Znojmo. Nejdříve MS Znojmo hrálo proti Náchodu, kde byla bilance v lize pro Znojmo nepříznivá, ale štěstí se na nás obrátilo a Znojmo Náchod rozsekalo 12: 6. Znojmo se utkalo s Brnem KK o první místo. V prvním poločase MS Brno potrápilo, prohrávali jen o dva koše. I diváci si přišli na své, dalo by se říct, že byla ukázána hra super korfbalu. Celých 20 min hráči makali. Ale v druhém poločase došly síly a MS podlehli 6:12.

Hráči (skórovali za oba zápasy): kap Jan Toufar (3), Ivana Vejtasová, Miroslav Ságner (5), Kateřina Hrbáčková (2), Ondřej Holík (5), Adéla Honová, Hana Toufarová, Erika Kourková (3), Vladimír Bartoník.

Znojemský nejlepší střelec, který se umístil na 5. místě v republice, je Jan Toufar. Trenérka Modrých slonů je ráda za druhé místo, její cíle na začátku roku bylo 4. místo, jelikož v loňské sezoně se tým umístil na 7. místě. Samozřejmě v příštím roce by chtěla zlato.

Znojemští korfbalisté vybojovali v letošní sezoně: Extraligový tým zvítězil v boji o bronzové medaile nad soupeřem z Kolína. Dorostenci získali stříbrné medaile.  Starší žáci získali v boji o první místo stříbro. Mini žáci (A) získali stříbrné a mini žáci (B) bramborové medaile.                                

  -AD-