Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Podchod v délce šestatřiceti metrů

Pravidelný kontrolní den na znojemském obchvatu potvrdil, že 21. května se otevřela ulice Únanovská. Nejde však jen o tuto jedinou pozitivní zprávu. O vybudování podchodu se u investora stavby obchvatu Ředitelství silnic a dálnic zasadil znojemský starosta společně s Policií České republiky. V polovině léta totiž dojde v souvislosti se stavbou obchvatu k uzavření Přímětické ulice, hlavní dopravní tepny spojující čtyřtisícovou městskou část Znojma s jeho centrem. 

„Podchod bude šestatřicet metrů dlouhý a půldruhého metru široký, s pevným povrchem a osvětlením – to vše kvůli bezpečnosti procházejících chodců a projíždějících cyklistů. Konstrukce navíc spolehlivě odolá případnému pádu břemene o hmotnosti několika tun. Na tento tubus bude z každé strany navazovat zpevněný povrch z panelů pro větší komfort chodců a cyklistů. Pořád ale platí, že vstup mimo tento podchod je přísně zakázán, protože se bude jednat o staveniště,“ potvrdil Roman Daniel ze společnosti Silnice Group, která bude jako dodavatel stavby speciální průchod budovat.
 
„Přímětická, respektive Hlavní ulice, bude z důvodu budování mostu uzavřena od 23. července do 8. prosince. Právě v tomto období bude chodcům a cyklistům umožněno procházet speciálním průchodem,“ doplnila tisková mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.                 
   -TIK-