Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Po vítězném derby Znojma s Tasovicemi k nám přijede Jihlava

Ve druhém kole MOL Cupu se utkaly divizní Tasovice s druholigovým 1.SC Znojmo. Zápas to byl sice atraktivní, ale svou úrovní nijak nenadchl. Znojmo sice „povinně“ vyhrálo, což bylo pro hráče asi to hlavní. Jenže opravdoví fotbaloví fajnšmekři si na předvedené hře moc nepochutnali, nebylo na čem.

  • FOTO: -stlba-
  • Okleštěk s Cihlářem. FOTO: -stlba-
  • Roman Švarc s přítelkyní. FOTO: -stlba-
  • Autor druhé branky Daniel Odehnal. FOTO: -stlba-
  • Stijepo Njire. FOTO: -stlba-
  • Tasovický kapitán Zdeněk Mička. FOTO: -stlba-
  • Tasovický trenér Miroslav Steinhauser. FOTO: -stlba-
  • Znojemský tenér Radim Kučera příliš spokojen nebyl. FOTO: -stlba-

Naopak domácí Tasovice podaly snaživý výkon, soupeři po dlouhé minuty (hlavně v první půli) dost zatápěly a nebýt Šumberovy pojistky v nastaveném čase, mohli jsme se dočkat překvapení. Pro řadu hráčů bylo toto utkání výjimečné i v tom, že nastupovali či ještě nastupují v dresech jednoho či druhého ze soupeřů.

Tak např. Pavel Lapeš je tasovickým rodákem, ve Znojmě také hrávali brankář Tomáš Šebela, dále kapitán Zdeněk Mička, Karel Veselý, Roman Švarc či trenér Miroslav Steinhauser, vazby na oba kolektivy mají určitě i další, hlavně mladší hráči. Derby na takové úrovni se hrálo v Tasovicích poprvé, ale na hřišti ani v hledišti k nějaké řevnivosti mezi oběma tábory nedocházelo, což je sympatické. Fotbal v Tasovicích odjakživa „táhl“ a stejně tak tomu bylo i tentokrát. V ochozech bylo cca třikrát tolik diváků, než je u nich obvyklý standard v divizních utkáních.

TJ Sokol Tasovice - 1.SC Znojmo FK  1:3  (0:1)

Branky: 88. Mička – 8. Njire, 68. Odehnal, 90+2. Šumbera
ŽK: 77. Veselý – 84. Okleštěk
Rozhodčí: Jana Adámková - Ivo Nádvorník, Pavel Peřina. Počet diváků: 680
TJ Sokol Tasovice: Šebela - Hrazdílek, Mička (c), Blahoudek, Kirschner, Hrobař, V. Bula (64. Horáček), Paul (77. Vlk), K. Veselý, Lašák (48. Čermák), Švarc, trenér Miroslav Steinhauser
1.SC Znojmo FK: V. Veselý - Mezlík, Cihlář (c), Šumbera, Nepožitek (62. Serenkov), Žondra (80. R. Hříbek), Okleštěk, Odehnal, Helísek, Ledecký (46. Lapeš), Njire, trenér Radim Kučera

Úvod ostře sledovaného zápasu hostujícímu Znojmu vyšel, již v osmé minutě nařídila sudí Jana Adámková přímý kop. Stijepo Njire je kopat dobře umí. Míč zatočil přesně dolů k tyči tak, že i vysoce rostlý brankář Šebela byl na něj krátký. To zřejmě uvedlo hosty částečně do metabolické hibernace a domácí Tasovice vycítily příležitost. Po dlouhé minuty se pak hrálo na polovině Znojma a především kapitán Zdeněk Mička mohl své bývalé spoluhráče pořádně rozesmutnit, ale na jeho hlavičku byl znojemský gólman Veselý připraven. Jiných šancí bylo jako šafránu. Snad jen autor vedoucí branky Njire se mohl kolem 30. minuty proslavit podruhé, jenže trefil pouze tyč. Kontr z druhé strany přišel od Romana Švarce, ale ani on nebyl úspěšný.

Po změně stran uklidnil své znojemské spoluhráče druhou brankou Daniel Odehnal, nadvakrát se mu podařilo dostat míč za Šebelova záda. Ukolébáni dvoubrankovým vedením pokračovali hosté v málo důrazné hře, a tak není divu, že se čipernějším Tasovicím podařilo neumdlévajícím  kapitánem Mičkou snížit na rozdíl jediného gólu. Do závěrečného hvizdu zbývalo jen několik minut a na vyrovnání zbývalo málo času. V nastavení pojistil výhru Znojma třetí brankou Šimon Šembera a bylo rozhodnuto.

Ve třetím kole MOL Cupu se ve Znojmě představí Jihlava, máme se tedy na co těšit.

A takto hodnotil utkání znojemský trenér Radim Kučera: „Čekal jsem od hráčů stoprocentně více. Apeloval jsem na ně před zápasem i o přestávce, upozorňoval jsem je na to, že když přijde podcenění a nedají do utkání vše, budou mít problémy. Musím, říct, že někteří hráči to „splnili“ do puntíku, soupeře podcenili. Nechtělo se jim běhat, nevydali se na sto procent.“ 

-stlba-