Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Plavecký mítink v Lucemburku

Na evropském plaveckém mítinku, jehož 14. ročník se plaval na dlouhém bazénu v Lucemburku, se sjela výborná mezinárodní konkurence. Na startovních blocích se vystřídalo během tří dnů čtyři sta padesát závodníků ze dvaceti osmi zemí.

  • Ilustrační foto: Petr Jandora

Startovní listina obsahovala v každé disciplíně v průměru padesát závodníků, což svědčí o velmi kvalitním obsazení. V některých kraulových závodech startovalo až kolem stovky borců. Na těchto závodech se také představila výprava české plavecké reprezentace, které koučoval reprezentační trenér Jiří Kyněra. Pro české závodníky šlo po půl roce o první akci na padesátimetrovém bazénu. Přesto si reprezentanti České republiky vedli výborně, v soutěži družstev dokonce zvítězili. Ostravská Barbora Závadová byla vyhlášena nejlepší plavkyní mítinku.

Velmi dobře se rovněž uvedli oba znojemští závodníci, kteří dosáhli solidních výsledků. Michal Rubáček byl na 50 m motýlek čtvrtý /24,78/, 5. na 100 m motýlek /55,35/ a 9. 200 m volný způsob za 1:54,90, Ondřej Čermák 7. 400 m volný způsob /4:07,44/ a 13. na 200 m volný způsob časem 1:54,46 – třetí v B finále.                                                                                                    

-aluš-