Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Plavecké mládí na republice

Po tři dny byl padesátimetrový bazén v Brně za Lužánkami dějištěm Letního mistrovství České republiky v plavání dorostu. Na tyto závody bylo nominováno tři sta čtyřicet plavců ze sedmdesáti oddílů ve dvou věkových kategoriích. V této výborné konkurenci se představili rovněž plavci TJ Znojmo, kteří dosáhli několik pěkných výkonů.

  • Ilustrační foto: Petr Jandora.

Z celkového počtu osmi startů se v pěti závodech kvalifikovali do finále a získali solidní umístění v nejlepší osmičce. Mladá znojemská dorostenka Tereza Polachová skončila třikrát na finálových pozicích. Na kraulové patnáctistovce obsadila pátou příčku časem 18:56,17, znakovou dvoustovku zvládla jako sedmá za 2:34,74 a na kraulové osmistovce byla osmá za 10:01,40.

Jakub Březina startoval v prsařských disciplínách, na stovce si dosáhl pro šesté místo (1:13,0), na padesátce byl osmý časem 32,97 a dvoustovku zaplaval za 2:44,48, což stačilo na čtrnácté místo.

V kategorii staršího dorostu startovaly na kraulové dvoustovce dorostenky Aneta Hrušková a Pavlína Brabcová. První skončila jedenáctá časem 2:24,46 a druhá čtrnáctá za 2:35,16. 

-aluš-