Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Petr Uher se stává nejužitečnějším hráčem posledních bitev Znojmo Knights

Tým amerického fotbalu Znojmo Knights si v letošní sezoně III. divize rakouské ligy připsal na své konto další vítězství a zatím neporaženě míří k zápasům play - off, aby mohl vyhrát a postoupit do vyšší ligy... Ale nepředbíhejme!  V těch posledních dvou zápasech na sebe výborně upozornil hráč s dresem č. 76, který obléká Petr Uher.  

Petře, už jsi někdy byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem týmu po nějakém zápase? A pokud ano, vzpomeneš si na to, kdy to bylo poprvé nebo kdy naposledy? 

Ano, byl. Byl jsem vyhlášen hned v první sezoně, co jsem začal hrát americký fotbal. Bylo to proti týmu Pitbulls Brno v III. české lize. A naposledy to bylo při domácím zápase proti Spartans Wienvirtel, kdy jsme vyhráli 48:9 (úsměv).
 
Petře, já se v seriálu rozhovorů s hráči Knights ptám skoro každého na to, kdy a jak se vůbec Znojemským rytířem stal. Ptám se tak i tebe, přestože vím, že patříš v týmu mezi ty borce, kteří přišli teprve před rokem či dvěma. Jak to je u tebe ale konkrétně? 
Já za Znojmo Knights hraji už třetí sezonu. Z toho jsem tu druhou sezonu nehrál kvůli přetrhaným vazům v kotníku na pravé noze.
 
Ty jsi vlastně k týmu Znojmo Knights přišel jako součást silné a nadějné trojky Dohnal – Šťavík – Uher, která na sebe upozornila v posilovně, kam shodou okolností chodili trénovat a cvičit i kluci, co hrají americký fotbal mnohem déle. Museli tě dlouho přemlouvat, ať to zkusíš? 
Nechal jsem se přemlouvat skoro rok (pousmátí), než jsem se zapojil do tréninků. Ale dění znojemského amerického fotbalu jsem pozoroval zpovzdálí.
 
Dnes už hraje Petr Uher americký fotbal na postu ofensivního linemana, tedy útočníka. Chtěl jsi hrát vždycky v útoku?
Ano, útočníka jsem chtěl hrát už odmalička v klasickém fotbalu, ale trenéři měli jiný názor. (úsměv) Vždy jsem musel hrát v obraně. Teď jsem rád, že v americkém fotbale je to opačně, a našel jsem si konečně pozici, která mi hodně vyhovuje a mimo to i baví. Přesně to je offensive left tackle. 
 
Za poslední dvě sezony, co si já, a nejen já všímám, profesně „americkofotbalisticky“ rosteš. Progres, který jsi ty učinil, dokládá tvůj cit pro hru, a hlavně onen pověstný intuitivní šestý smysl, kterým každý hráč rozhodně neoplývá. Počítal jsi na začátku s tím, že tvůj postup u Knights bude tak rychlý?
Nikdy jsem americký fotbal nehrál, takže jsem s tím nepočítal. Ale časem, jak jsem poznával pravidla, vytvořil se mi ten zmiňovaný šestý smysl. (smích)
 
Ten, kdo americký fotbal sleduje, ví, že úspěch jednoho hráče je přímo úměrný práci spoluhráčů. Máš teď možnost někomu z nich poděkovat za to, že ti na hřišti při zápase pomáhá. Koho bys vyzdvihnul a poděkoval mu? 
Velké díky patří celému týmu za super kolektiv, a hlavně naší O-line, tedy útočné linii, se kterou máme super vztah jak na hřišti, tak mimo ně. Pokud bych měl jmenovat hráče, byl by to Oton Paul, bez kterého by se celá ofensivní linie rozpadla.“  
 
Věřím, Petře, že i díky tobě bude celý tým Znojmo Knights pokračovat ve své spanilé jízdě neporazitelnosti III. Divizí letošního ročníku rakouské ligy amerického fotbalu. Vyhrajeme to i letos?
Věřím, že ano. Nebude to jednoduché, i když to teď vypadá podle skóre jednoznačně, není to tak. Ve druhé skupině je stejně vyrovnaný soupeř jako my, a pokud se dostaneme do finále, bude to napínavý boj. 
 
Děkuji za rozhovor.  
                         
Daniel Rubeš