Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Past na zloděje jízdních kol

Znojemští strážníci díky projektu forenzního značení jízdních kol zabezpečí před zloději minimálně dalších sto třicet kusů. Dotace z Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra činí 43 000 korun, zbylých 7 000 korun jde z pokladny Městské policie Znojmo.

„Díky stejnému projektu v minulém roce jsme zaevidovali už přes dvě stě třicet jízdních kol, zájem byl značný a v posledních měsících jsme čelili dotazům řady zájemců na znovuspuštění značení,“ říká k tomu Petr Hladký, manažer prevence kriminality.

Jízdní kolo jeho kolegové na několika místech označí speciálním roztokem, který obsahuje mikroskopické tečky s jedinečným kódem pouhým okem prakticky neviditelným. Rozpoznání je možné pouze s použitím UV světla. Kolo je zaregistrováno v mezinárodní databázi, což může výrazně napomoci při pátrání po jeho odcizení.

Značení trvá asi dvacet minut a je třeba se na ně předem objednat. Nutné je vzít nejen umyté jízdní kolo a také průkaz totožnosti jeho vlastníka a potvrzení o jeho nabytí, například doklad z obchodu o zaplacení. Pokud není k dispozici, stačí čestné prohlášení.

Aktuální termíny forenzního značení a další podrobnosti jsou pro případné zájemce uvedené na webu Města.

Poslední možný termín je však už jen v úterý 2. října.

-jan-