Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Orli vybojovali účast v Lize mistrů

N10, neděle 21. 2. 2016, 17:40, Zimní stadion Znojmo

Orli Znojmo - Dornbirner Eishockey Club

4:3 (1:2  0:0  3:1)

Svědky živého a dramatického hokeje se dnes večer stali diváci na znojemském zimním stadionu. O druhé místo v tabulce zde bojovaly týmy Znojma a Dornbirnu.
 
Skóre otevřeli v osmé minutě první třetiny domácí po tom, co Roman Tomas využil přesilové hry. Vedení Orlů však netrvalo dlouho. Nejprve svým gólem vyrovnal Kyle Greentree a pak poslal před koncem třetiny hosty do vedení Christopher D'Alvis. Přestože se Orli hodně snažili, odcházeli po první části utkání do šaten s jednobrankovým zpožděním.
 
Druhá třetina i přes četné šance hokejistů z Dornbirnu žádné góly nepřinesla. O to bohatší na dramatické zvraty pak ale byla třetina závěrečná. Hned v první minutě pojistil vedení hostů Nikolas Petrik, tím ale štěstí svého týmu vyčerpal. Orli se totiž nenechali nepříznivým stavem utkání rozhodit a v polovině třetiny předvedli krásnou sérii gólů. Dva z nich si stejně jako první branku připsal Roman Tomas, a zaznamenal tak v dnešním zápasu hattrick. Třetí šanci využil v přesilovce Peter Pucher.
 
Přestože se hosté rozhodli v závěru zápasu odvolat brankáře a prověřit domácí tým v šesti, podařilo se Orlům jednogólový náskok udržet, a mohli se tak radovat z konečné výhry 4:3. Kromě druhého místa v tabulce po nadstavbové části EBEL si navíc domácí hokejisté na příští rok vybojovali místo v Lize mistrů!
 
Orli Znojmo: Nechvátal – Štach, Bořuta, Lakos, Šulák, Lattner, Biro, Stehlík – Špaček, Pucher, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Tomas, Trivino, Novák – Beroun, Podešva, Číp – Csamango.
 
Dornbirner Eishockey Club: Hardy – Magnan, D´Aversa, Caruso, Crawford, Jeitziner, MacKenzie – D´Alvise, Arniel, Grabher Meier – Greentree, Sylvester, Siddall – Petrik, Zagrapan, Livingston – Macierzynski, Häußle, Achermann.
-karm-

 

Fotografie ze třetí třetina najdete na našem facebooku v albu Orli Znojmo - Dornbirner EC 4:3.