Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Orli přehráli Mladou Boleslav

První přípravný zápas Orlů před nadcházející sezonou EBEL byl na programu v úterý 30. července, kdy na znojemský stadion zavítal celek BK Mladá Boleslav. Tým, který se loni neúspěšně pral o návrat do extraligy, si odvezl do města automobilů porážku 4:1. Fanoušci, kteří se těšili na to, jak se předvedou nové posily Orlů však mohli být spokojeni jen částečně.

  • Brankář Jakub Čech zasahuje.
  • Richard Jarůšek po proměněném nájezdu.

Do utkání nenastoupili Zdeněk Blatný ani Andrew Thomas. Znojemskému publiku se naopak představili Richard Pavlikovský, Filip Krejčiřík, Aleksandar Magovac a Aleš Kilnar. Do branky se postavil Jakub Čech.

Přípravný duel začal ve vysokém tempu a skóre se měnilo již ve 4. minutě, kdy se prosadil jeden z nováčků v orlím dresu. Zkušený slovenský reprezentant Richard Pavlikovský zužitkoval Podešvovu přihrávku brankovištěm. Znojemský tým se tak ujal vedení, které mu ale nevydrželo dlouho.  O 4 minuty později bylo srovnáno, když se prosadil Michal Broš. Orli však šli do kabin přece jen jako vedoucí tým. Ondřej Fiala se zapsal na střeleckou listinu tvrdou ránou z pravého kruhu v poslední minutě první části.  Po faulu na Rožníka bylo v zápětí nařízeno trestné střílení. Slovenský útočník však boleslavského brankáře překonat nedokázal.

Do druhé části nastupovali domácí s jednogólovým náskokem. Ten se zvětšil ve 22. minutě, když přesilovkovou souhru zakončila hrající znojemská legenda Peter Pucher. Ve 2. třetině odmítli znojemští hokejisté další možnost na navýšení skóre, Jan Lattner totiž nepřekonal brankáře Willa z dalšího trestného střílení. Dobrou práci předváděl v brankovišti Jakub Čech, který musel řešit několik hodně vážných situací, což se mu ale podařilo, a skóre tak po prostřední části zůstalo 3:1.

V poslední třetině se stav změnil ještě jednou a opět zásluhou domácích. Pěknou souhru Bartoše se Šťávou proměnil přesnou střelou Aleš Kilnar. Všech 1125 diváků na stadionu tak vidělo výhru Orlů 4:1. Po skončení utkání proběhly ještě cvičné samostatné nájezdy. Jakub Čech zlikvidoval všech pět pokusů boleslavských střelců. Za Znojmo se prosadili Jarůšek, Fiala a Šeda. Orli tak zvítězili i v závěrečné dovednostní disciplíně, a mohli odcházet do kabin spokojení.

Ivo Krajc