Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Orli jsou nejslušnějším týmem z celé EBEL, ale v oslabení hrát neumí

Orli se po pátečním utkání v Maďarsku propadli na průběžné 7. místo tabulky EBEL. Zatím však nejde o žádnou tragédii, protože liga je neuvěřitelně vyrovnaná. Rozdíl mezi 3. a 8. týmem v tabulce byl po 26. kole pouze 3 body. Orly po Fehérváru čekají čtyři soupeři, kteří se nachází na konci tabulky, nebo mají velmi podobný počet bodů jako znojemský tým. Je zapotřebí, aby tato střetnutí zvládl výběr trenéra Stloukala co možná nejlépe. Co je však do těchto zápasů potřeba vylepšit?

Především je důležité nenechat se vylučovat, Orli totiž mají velký problém s ubráněním oslabení. V této činnosti jsou nejhorší v celé lize. Přesilovou hru soupeře se jim podaří bez úhony přežít pouze v 68 procentech případů. Předposlední Innsbruck je v této činnosti o čtyři procenta lepší. No jo, jenže ten se krčí se třemi výhrami na průběžném posledním místě tabulky a Orli rozhodně chtějí výš.

Na druhou stranu ani využívání přesilovek není zrovna silná znojemská zbraň. Jediný český zástupce v EBEL využívá téměř 19 procent svých početních výhod, což stačí na 9. místo. Nejlépe zužitkovává své přesilovky Salzburg, to je poměrně překvapivé, protože ten se pere s Lublaní o průběžné 9. místo.

Jak je možné, že jsou Orli přesně ve středu tabulky, když se jim nedaří v oslabeních ani v přesilovkách? Odpověď je poměrně jednoduchá. Oslabení totiž nehrají příliš často. Jsou nejslušnějším týmem celé ligy. Za 26 utkání dostali 118 dvouminutových trestů a 4 pětiminutové. Nejvíce vylučovaní jsou hráči Grazu, kteří byli 173krát vyloučení na 2 minuty a sedmnáctkrát na 5 minut, navíc mají i 12 desetiminutových trestů. Znojmo prozatím nemělo vyloučeného hráče na 10 minut.

Ivo Krajc