Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Orli jedou na vítězné vlně, doma porazili i olomoucké Kohouty

Orli Znojmo se podruhé v přípravě na nadcházející sezonu představili před domácím publikem v úterý 14. srpna, kdy na svém stadionu přivítali HC Olomouc. Kohouti před tímto duelem sehráli už čtyři přípravné zápasy a neprohráli ani jeden z nich. Hanáci doma porazili i extraligové Vítkovice. V obou utkáních Orlů zatím padlo hodně gólů a ani zápas proti Olomouci nebyl jiný. O vítězství domácích 6:5 rozhodl tři minuty před koncem Lattner.

 

  • Peter Pucher zvyšuje na 4:2 po střele Whartona. FOTO: Ivo krajc
  • Marek Uram střílí svou druhou branku v zápase. FOTO: Ivo krajc
  • Jan Lattner se raduje z rozhodujícího gólu. FOTO: Ivo krajc

Orli vlétli do zápasu s chutí. Od prvních sekund jasně dominovali a již ve druhé minutě vedli dvoubrankovým rozdílem. Nejprve předvedli nádhernou kombinaci Puchem s Havlíkem a Uramem, poslední jmenovaný dorážel puk do odkryté brány soupeře. Krátce poté jel David Bartoš sám na Halásze, ten mu obrovskou šanci chytil, ale puk se odrazil zpátky k Bartošovi, který přihrávkou našel skórujícího Lattnera v prostoru kruhů. Stav utkání byl tedy 2:0 a Orli se i nadále tlačili do útoku. V osmé minutě využili první přesilovku, když souhru mezi obránci Bořutou a Štachem zakončil Marek Uram. Olomouc poprvé výrazně zahrozila až ve 13. minutě, kdy ujel znojemským obráncům Radim Kucharczyk. Svůj brejk však proměnit nedokázal. Další branka v první třetině nepadla, a tak šli hráči poprvé do kabin za stavu 3:0.

Druhou část začali Orli v početní nevýhodě, rozhodčí je potrestal za pozdní příchod na ledovou plochu dvěma minutami za zdržování hry. Trest šel odpykat Komínek. Přesilová hra hostů však zůstala bez využití. Kohouti udeřili poprvé v 26. minutě, když se Herman prosmýkl kolem bránících hráčů a dokázal dostat  kotouč za Landsmana. Aktivita domácích postupně upadala, naopak Olomouc se dostávala do hry. Jejich převahu však zastavilo oslabení. Škůrek kolenem sestřelil Richarda Jarůška a dostal za to menší trest. V přesilovce málem slavil hattrick Uram, po jeho dorážce pouze zazvonila  branková konstrukce. V závěru druhé části hry měli možnost zahrát si přesilovku také hosté. Selingr našel před bránou dobře postaveného Houdka, ten snížil na 3:2. Jarůšek mohl znojemskému týmu vrátit dvoubrankový náskok, ale nedokázal zužitkovat Pucherovu přihrávku v těsné blízkosti soupeřovy klece.

Po druhé přestávce dohrávalo znojemské mužstvo přesilovou hru. V momentě, kdy vyloučený Škůrek naskakoval na led, dorazil Whartonovu střelu od modré do olomoucké sítě Pucher. Dvoubrankový náskok vydržel Orlům pouze 30 sekund. Olomoučtí dokázali zachytit rozehrávku domácích a jejich protiútok zakončil kličkou před Landsmanem Herman. Patnáct minut před závěrečnou sirénou bylo vyrovnáno, když Houdek dorazil do sítě Pekrovu střelu z prostoru mezi kruhy. Kohouti si i nadále vytvářeli střelecké příležitosti. Kucharczyk vyvezl puk do útočného pásma, předal ho Divišovi, který mu vrátil k opačné tyči, kam se Landsman nestihl přemístit a Olomouc šla poprvé v zápase do vedení. O necelých 20 vteřin později bylo opět srovnáno. Souhru Pucherova útoku zakončil přesnou střelou Antonín Bořuta.Tři minuty před koncem střetnutí přišlo rozhodnutí. Komínek tvrdě vypálil na Halásze, od jeho betonů se puk odrazil před bránu, kam dojížděl připravený Lattner, který svým druhým gólem přinesl Orlům vítězství v poměru 6:5. Olomouc zkusila ještě odvolat gólmana, ale ani tento tah změnu skóre nepřinesl, a tak Orli vyhráli i svůj třetí přípravný zápas.

Góly Orli Znojmo:

2. Uram (Pucher, Havlík), 2. Lattner (Bartoš), 8. Uram (Štach, Bořuta), 42. Pucher (Wharton), 49. Bořuta (Havlík, Pucher), 58. Lattner (Komínek)

Góly HC Olomouc:

26. Herman (Pekr), 37. Houdek (Selingr, Diviš), 42. Herman (Řehák, Pekr), 46. Houdek (Pekr), 48. Kucharczyk (Diviš)

Sestavy:

Orli Znojmo: Landsman - Wharton, Henry, Pláněk, Štach, Bořuta, Škadra, Sova, Stehlík - Šeda, Beroun, Komínek, Uram, Pucher, Havlík, Jarůšek, Bartoš, Lattner, Beránek, Telesz, Zábojník

HC Olomouc: Halász - Vodný, Rác, Selingr, Herman, Králík, Švaňhal, Diviš, Ondrušek, Zbořil, Škůrek, Houdek, Meidl, Bartoň, Lhotský, Schejbal, Staněk, Řehák, Pekr, Kucharczyk

Ivo Krajc