Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Orli čtyřgólový náskok málem neudrželi

Včerejší dramatický zápas mezi Znojmem a Salzburgem byl na branky opravdu bohatý. Za standardní hrací dobu jich padlo celkem třináct!

V neděli 31. ledna znojemský hokejový stadion nabídl opravdu dramatický zápas. Skóre otevřel už v první minutě Dominik Heinrich, a zahájil tak gólovou smršť, která se v první třetině zastavila až na sedmi gólech! Heinrichovu střelu totiž oplatili domácí hned čtyřmi brankami. Nastříleli je Corey Trivino, Libor Šulák, Ondřej Šedivý a Roman Tomas. Ani to ale hostující Salzburg nerozhodilo a v osmnácté minutě snížil skóre na 4:2 Luciano Aquino. Jen o půl minuty později ale využil šance také Znojmák Corey Trivino a hráči tak po první třetině zápasu odcházeli z ledu za stavu 5:2.

Druhá třetina se nesla ve stejně útočném tempu jako ta první, i když na skóre v podstatě nic nezměnila. Oba týmy si přidaly po jednom gólu, jejichž autory byli Martin Podešva a Pehr Ledin. Situaci sice v závěru třetiny hosté ještě zdramatizovali další brankou, ta ale nebyla uznána z důvodu hry vysokou holí. Konečný stav po další části utkání tedy byl 6:3.

Úvod poslední třetiny přál opět domácím, kdy ve čtyřicáté vteřině skóroval Lubomír Štach. Pak se ale situace začala rychle měnit a čtyřgólový náskok Orlů byl v pouhých dvou minutách minulostí. Tři branky do znojemské sítě si připsal jeden hráč - Konstantin Komarek. Všechny navíc padly za početní převahy hostů, druhé dvě dokonce za poměru sil pět na tři.

Téměř před vyrovnáním se musela hra kvůli neukázněnosti fanoušků přerušit a nebylo jisté, jestli se zápas vůbec dohraje. Nakonec se však hráči na led vrátili a začalo posledních pět a půl minuty utání. Přestože závěr zápasu byl opravdu vyhrocený, udrželi nakonec Orli i přes odvolání brankáře Salzburgu jednogólový náskok a mohli se radovat ze tří bodů.

Orli Znojmo: Nechvátal – Štach, Lakos, Lattner, Csamango, Roupec, Biro, Stehlík, Šulák – Tomas, Trivino, Fiala – Špaček, Podešva, Yellow Horn – Šedivý, Pucher, Číp – Beroun, Šeda, Novák.

EC Red Bull Salzburg: Gračnar (15. Weinhandl) – Heinrich, Pallestrang, Connelly, Fahey, Kutlak, Trattnig, Viveiros – Ledin, Komarek, Aquino – Sterling, Duncan, Hughes – Kristler, Walter, Latusa – Rauchenwald, Brucker, Hochkofler.

-karm-