Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Orli ani letos neprošli přes čtvrtfinále, dál jde Vídeň

Sezona je u konce. Orli podlehli ve Vídni domácím 0:4 a ve čtvrtfinále EBEL letos končí. Série dopadla 4:1 na zápasy pro postupující Capitals.

Hlavní příčinou vyřazení Orlů byla jejich malá produktivita, vždyť v pěti čtvrtfinálových zápasech dokázali vstřelit pouze osm gólů, což znamená průměr 1,6 branky na zápas. V posledních dvou utkáních nedokázali skórovat dokonce ani jednou.

Vypadnutí s Vídní se však dalo očekávat. Vždyť za celou sezonu s týmem z rakouského hlavního města dokázali Orli uhrát pouze bod za prohru v prodloužení. Některé zápasy byly sice také vyrovnané, ale Capitals vždy Orly nakonec přetlačili.

I když byl znojemský tým po většinu zápasů aktivnější, měl více střel na bránu, stejně nedokázal nějak výrazněji vzdorovat. Za celé čtvrtfinále vypálili znojemští hokejisté na bránu Vídně 167 střel. Vídeňští měli o 8 střel méně. Oproti znojemským osmi gólům však dokázali svoje střely zužitkovat ve 23 případech.

Vypadnout s vítězem základní části není žádná ostuda. Málokdo asi čekal, že by Orli mohli skutečně projít do dalšího kola. Výsledky z celé sezony tomu nenasvědčovaly. Znojemští však mohli být v některých zápasech důstojnějším soupeřem rakouskému celku. I tak se dá uplynulá sezona hodnotit jako úspěšná. Mladý kádr nabral spoustu zkušeností, které hráči v budoucnu zužitkují.

Ivo Krajc