Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Opilý saniťák

Sanitní vůz se dvěma pacienty řídil opilý profesionální řidič. K incidentu došlo poslední listopadovou sobotu v Příměticích, a nyní už policisté zahájili trestní stíhání.

„Muž předložil všechny doklady a podrobil se dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu před jízdou. Výsledek ukázal hodnotu 1,32 promile. Ihned jsme mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali pokračovat v další jízdě,“ informovala znojemská tisková policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Vzhledem k tomu, že se protiprávního jednání měl dopustit při výkonu zaměstnání, při kterém je vliv návykové látky zvlášť nebezpečný, hrozí mu odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest a zákaz činnosti. Pacienty, kteří byli převáženi do znojemské nemocnice, musel dopravit jiný šofér.

Od události se v pátek 7. prosince distancovala Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, která popřela, že šlo o její vůz: „Řidič sanitky nebyl naším zaměstnancem. Nejednalo se o naši sanitku, ale pravděpodobně o některou z převozových služeb,“ uvedla služba na svých webových stránkách.

 

 

-TIK-