Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Odkup Domečku za 45 milionů schválen

Zastupitelé schválili odkup takzvaného Domečku, tedy budovy České spořitelny. Domeček, za který Znojmo zaplatí pětačtyřicet milionů korun, byl kdysi významným společensko-kulturním centrem, jehož věhlas by se mohl a měl obnovit. Každopádně objekt zůstává přesně tou nemovitostí, která je v paměti mnoha Znojmáků nesmazatelně - třebaže trochu nostalgicky - zapsána. S trochou nadsázky řečeno je Domeček jednoznačně vnímán jako takzvané znojemské rodinné stříbro. Ale také jako o stříbro obyčejné i o to rodinné je třeba pečovat.

  • Vizualizace Domečku
  • Vizualizace Domečku

„Jsem moc rád, že zastupitelé udělali toto strategické rozhodnutí a koupi podpořili. Společensko-kulturní centrum, po němž občané tak volají a které vychází ve všech anketách jako priorita, našemu městu opravdu chybí. A právě velký společenský sál s adekvátním zázemím má v Domečku vzniknout,“ nastiňuje vývoj v nejbližším období starosta Znojma Jan Grois.

Objekt v sobě skrývá nejen adekvátní místo v přízemí, ale také velké prostory v patře. O využití právě těchto míst mají pomoci rozhodnout samotní občané.

„Dle kupní a nájemní smlouvy by v objektu Česká spořitelna měla ještě dva roky v nájmu zůstat, než se přestěhuje jinam. V objektu jsou zatím i další nájemci, o jejichž budoucnosti se bude jednat, což skýtá dostatek času, aby bylo provedeno veřejné jednání a na jeho základě rozhodnuto, jak má být s celým objektem naloženo,“ doplnila tisková mluvčí Zuzana Pastrňáková.

-TIK-