Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Odemknou řeku Dyji

Letos nás čeká již 22. ročník Odemykání řeky Dyje. V praxi se jedná o sjetí řeky z Dobšic k mostu mezi Hrádkem a Jaroslavicemi. Akce se uskuteční v sobotu 18. dubna. Zájemci mají možnost zapůjčit si lodě v Půjčovně lodí Dyje. Startovné pro letošní rok činí 70 Kč na osobu.

  • V roce 2013 pro vodáky odemkl po dlouhé zimě Dyji nejmladší účastník Šimon. FOTO: -jan-

„Zima i začátek jara jsou za námi a nás čeká milá povinnost - Odemykání Dyje -, při které si tu naši říčku splujeme od Vodárny až do Hrádku. Jako tradičně nás bude čekat slavnostní odemknutí v Dobšicích, Tasovický jez, svačinka v Krhovicích a meandry před Hrádkem,“ přibližují akci pořadatelé z vodáckého oddílu Neptun Znojmo.

Program je následující. Zájemci se sejdou v čase 8.45 v Dobšicích u dřevěné lávky na pravém břehu řeky Dyje. V 9.00 slavnostně „odemkne“ Dyji nejmladší z účastníků. Poté se všichni nalodí a vyrazí se k jezu v Tasovicích. Část plavby se zakončí v Krhovicích, kde si účastníci odpočinou a kde bude k dispozici i malé občestvení. Po důkladném odpočinku se vyrazí na poslední úsek řeky k mostu u obce Hrádek.

Po skončení akce účastníky na místo startu dopraví autobus. Organizátoři předpokládají návrat po 17. hodině.

(kn)