Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Pachatel dopaden

Odcizenými platebními kartami v nemocnicích chtěl získat peníze v bankomatech. 

  • Foto: Policie ČR
  • Foto: Policie ČR

Policie varuje před pachatelem, který obchází nemocnice a využívá nepozornosti pacientů i zdravotnického personálu. V nestřežených okamžicích krade peněženky a platební karty z volně přístupných pokojů. V uplynulých dvou měsících stihl navštívit znojemskou, třineckou a vizovickou nemocnici.

„Jedná se o muže na fotografiích. Pomocí odcizených platebních karet se snaží v nemocnicích ve Znojmě, Třinci a Vizovicích vybrat z bankomatů peníze. Žádáme tímto veřejnost o spolupráci a pacienty i nemocniční personál o větší ostražitost a obezřetnost. Nedávejte zlodějům šanci, a jestliže tohoto muže znáte, volejte linku 158. Děkujeme za spolupráci,“ sdělila tisková mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

 

AKTUALIZACE

 

Policii se podařilo rychle dopadnout muže, jenž obcházel nemocnice a okrádal pacienty. Velkou zásluhu na tom mají občané, kteří muže identifikovali a kontaktovali bezpečnostní složky. „Po zveřejnění výzvy se nám v průběhu čtyřiadvaceti hodin ozvalo na linku 158 několik diváků, čtenářů i posluchačů různých médií. Všechny jejich poznatky a informace nás postupně k muži přivedly. Díky všímavým a pozorným občanům jsme tuto osobu ve středu odpoledne v centru Znojma zadrželi. Zjistili jsme, že se jedná o pětapadesátiletého muže s bohatou trestní minulostí majetkového charakteru. Postupně vyšlo najevo, že je důvodně podezřelý i z dalších dvou případů, ke kterým došlo také v nemocnici ve Znojmě. V první polovině května, koncem června a začátkem července tam z volně přístupných pokojů odcizil pacientům tři peněženky a jeden mobilní telefon, čímž jim způsobil dohromady škodu deset tisíc korun. Na základě důkazů bude nyní čelit trestnímu stíhání z pěti krádeží a neoprávněného opatření platebního prostředku,“ informovala Lenka Drahokoupilová, tisková mluvčí znojemské policie.

 

-bur-