Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

O víkendu nadýchalo osm řidičů, jeden dokonce 2,50 promile

Oslavy prodlouženého víkendu se nevyplatily osmi řidičům, kteří se před jízdou posilnili alkoholem. Pěti provinilcům bylo naměřeno do jednoho promile alkoholu a dalším třem proudilo v krvi více než jedna promile alkoholu.

  • foto: Policie ČR

„Neslavné prvenství získal třiačtyřicetiletý řidič Škody Octavia, jehož jsme kontrolovali ve čtvrt na tři v noci z pátku na sobotu v obci Dyjákovice. Jednalo se o hodnotu 2,50 promile alkoholu,“ sdělila policejní tisková mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Jeden z opilých řidičů havaroval mezi obcemi Hostěradice a Dobelice.

„Pětašedesátiletý muž za volantem Toyoty Corolla pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění mírné zatáčky a dostal smyk. Skončil v poli s autem otočeným koly vzhůru. Podle prvotních informací utrpěl lehké zranění a na vozidle si neopatrnou jízdou způsobil škodu asi padesát tisíc korun. Ukázalo se, že za volant usedl s 1,43 promile alkoholu v krvi,“ uvedla Drahokoupilová a dodala: „Všem jsme zakázali pokračovat v další jízdě, většině zadrželi řidičské průkazy a jejich protiprávním jednáním se budeme dále zabývat.“

-bur-