Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Novoroční turnaj minivolejbalistů v Příměticích

Po vydařeném Vánočním pětiboji na závěr loňského roku vymyslely snaživé a příkladně aktivní učitelky ZŠ Prokopa Diviše v Příměticích pro děti další vpravdě zajímavou pohybovou aktivitu. Hned po Novém roce 2014 totiž na nic nečekaly a v neděli 5. ledna dopoledne zorganizovaly velmi originální akci nazvanou Novoroční turnaj malých minivolejbalistů s jejich rodiči nebo sourozenci. A ta se skutečně vydařila!

  • Žlutí (zleva): Sofie a Lukáš Filákovi, Vítek a Klára Marušíkovi, Karolína a Petr Petráškovi. FOTO: -stlba-
  • Novoroční turnaj Přímětice. FOTO: -stlba-
  • Karel, Tomáš, Tereza a Gabriela Bartošovi. FOTO: -stlba-
  • FOTO: -stlba-
  • FOTO: -stlba-
  • FOTO: -stlba-
  • FOTO: -stlba-
  • FOTO: -stlba-

„Hodně rodičů s námi jezdívá během roku na nejrůznější turnaje, a tak jsme si řekly, že by si i oni mohli zahrát společně se svými dětmi. A vyšlo nám to. Jsem mile překvapena, kolik jich přišlo, a hlavně jejich výkonností, která je opravdu vysoká. K turnaji přistupovali rodiče velice zodpovědně, hráli bezvadně a hlavně jejich ratolestem ta rodinná atmosféra určitě prospěla.

Zúčastnilo se celkem 22 párů. Hrál se minivolejbal s trochu upravenými pravidly ve dvou kategoriích - žlutý (7 dvojic) a červený (15 dvojic). Na jeden zápas byl stanoven časový limit sedm až osm minut. Příští rok míníme v Novoroční turnajové tradici pokračovat a po dobrých zkušenostech můžeme účast nabídnout i zájemcům z jiných škol,“ řekla nám závěrem protagonistka celé akce a pro tělocvik velmi zapálená učitelka Lenka Pavlíková.

Budoucí volejbalisty jsem bedlivě sledoval několik hodin a mohu zodpovědně prohlásit, že jejich radost ze hry, nadšení i bojovnost byly opravdu nepřehlédnutelné. S uznáním a povděkem kvitovali celkovou atmosféru turnaje také rodiče. Jedním z nich byl i pan Karel Bartoš coby mluvčí své čtyřčlenné rodiny. „Oceňujeme vedení zdejší školy, že se tady dětem věnují a že jim dávají hodně prostoru a času. Jsme velice spokojeni. Předpokládám, že se s manželkou a dětmi zúčastníme turnaje i v příštím ročníku,“ konstatoval otec druháka Tomáše, který se se slzami v očích jen těžko smiřoval s konečným čtvrtým místem.

Pravdivost rčení, že jablka nepadají daleko od stromu, jsem si ověřil i v několika konkrétních případech, a to např. v rodině Krčů, Kneblů, Svobodů či Kravců. To ale není podstatné, protože vítězi byli všichni bez rozdílu, kteří nelenili a Novoročního turnaje se zúčastnili. Jen pro orientaci ale uvádíme vždy tři nejlepší dvojice z každé kategorie. Žlutý minivolejbal: 1. sourozenci Vítek a Klára Marušíkovi, 2. Sofie a Lukáš Filákovi, 3. Karolína a Petr Petráškovi. Červený minivolejbal: 1. Robert Knebl s tatínkem, 2. Jan Krejčí s maminkou, 3. Tereza Bartošová s maminkou.

Ladislav Bastl