Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Noční cyklistická preventivně bezpečnostní akce

Noční vyjížďka je název netypické preventivně bezpečnostní akce, kterou každoročně pořádá zájmové sdružení Cyklo Klub Kučera Znojmo. V letošním roce byla tato akce na podporu bezpečného pohybu cyklistů za snížené viditelnosti naplánována za velmi teplého počasí, a tak byla jízda na kole teplotně v pozdních večerních hodinách příjemná.

Na místo srazu dorazili cyklisté i jezdci na koloběžkách, kteří se po krátké prezentaci výrobků a cyklistických doplňků s reflexním materiálem vydali na trasu. Hlavním cílem akce je ukázat účastníkům silničního provozu, že není důležité za jízdy na bicyklech jen vidět, ale především být viděn.

Cyklistická kolona vyzbrojená světelnými a reflexními doplňky se za doprovodu asistenčního vozidla vydala na spanilou jízdu městem a poté na Hradiště, kde za tmy proběhla na rovném úseku demonstrační ukázka umožňující porovnat viditelnost pohybujících se dvou cyklistů při různých vzdálenostech (25, 50, 75 a 100 metrů), přičemž jeden byl minimálně a jeden maximálně vybaven světly a reflexními prvky na oděvu i jízdním kole.

Na závěr zdařilé akce účastníci obdrželi informační letáky a vzorky reflexních výrobků.    

CKK Znojmo