Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Nezávislí ve Znojmě se spojili

Dvě nezávislé kandidátky, které uspěly v posledních komunálních volbách a získaly dohromady šest zastupitelů, se nyní rozhodly spojit a ve zbytku volebního období vystupovat pod společným názvem Pro Znojmo. „Je to logické vyústění situace, na zastupitelstvech hlasujeme společně, máme podobné názory a nikdo z nás se neschovává za stranické logo. Jsme hrdí Znojmáci a jdeme do toho společně,“ říká Lukáš David.

Ke spojení se schylovalo poslední měsíce. Oba kluby se začaly scházet a probírat aktuální znojemské dění společně. Spojením zároveň vzniká druhý nejsilnější zastupitelský klub ve Znojmě. Na sjednocení se shodli všichni členové obou hnutí včetně původních lídrů Jiřího Ludvíka a Jiřího Kacetla. „Jsme velmi rádi, že se fúze podařila. Oslovil nás nový předseda Pro Znojmo Jakub Krainer a nám ta nabídka na společný postup dávala velký smysl,“ přiznává další zastupitel Petr Bojanovský z dosavadní Změny a dodává: „Teď už se připravujeme na kampaň. Pojmenovali jsme nejpalčivější problémy a navrhli jejich řešení, které uveřejníme ve volebním programu. Nálada ve volebním štábu je odhodlaná.”
 
Stávajících šest zastupitelů je také minimálním cílem hnutí Pro Znojmo v letošním souboji o radnici. Pro voliče představujeme poctivou alternativu. Do voleb jdeme s nejlepším programem pro rozvoj města a s kandidátkou složenou z osobností, které už ve Znojmě zanechaly pozitivní stopu,“ vypočítává Lukáš David. Pro Znojmo má podle něj jedinečnou šanci uspět. „Nezávislým by letos mohla nahrát určitá personální nouze na pravici i jistá únava z osmi let vládnutí ČSSD s KSČM,“ věří David.
 
Jakub Krainer