Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Největší hříšník mešká už dva roky, přesto knihovna uděluje další amnestii

I když by si to možná nezbední čtenáři symbolicky zasloužili, ve zdejší knihovně samozřejmě nikoho nevězní. V nadcházejícím týdnu (od 2. do 6. října) se ale tato instituce připojuje k celostátní akci Týden knihoven. A těm, co v daném termínu nevrátili knihy, odpustí už tradičně pokutu za upomínku z prodlení. Udělí jim tedy takzvanou čtenářskou amnestii.

  • Eva Šrámková vzadu ve skladu ukazuje posuvné regály, kam se v tomto týdnu mohou čtenáři podívat. foto: -jan-

„V současné době máme více jak dva tisíce čtenářů, z toho stovka by této amnestie mohla využít,“ sdělila Eva Šrámková, vedoucí oddělení pro dospělé čtenáře.

Ne každý ale o možnosti amnestie ví, a má čas i zájem.

„Jiní si to naopak zjistí už dopředu a přijdou vrátit knížku právě v této době,“ doplňuje Eva Šrámková.

Vstřícní se tu snaží být i jindy. Kdo nestihne vrátit knihy v tomto Týdnu knihoven, má ještě jedinečnou možnost využít bezplatného vrácení v pátek 13. října, jako už tři roky po sobě každý pátek s magickým datem třináctého. Benevolenci bohužel někteří čtenáří zneužívají. Vůbec největší „hříšník“ má nyní zpoždění už dva roky. Půjčovnu navštívil naposledy v roce 2015 a stále se mu nechce půjčené knížky z té doby knihovně vrátit.

Kromě čtenářské amnestie připravila znojemská knihovna řadu dalších akcí. Noví čtenáři se mohou například zdarma zaregistrovat a zájemcům zde dále umožní podívat se do knižních skladů, kde je v posuvných regálech uloženo neuvěřitelných čtyřicet tisíc svazků.

Protože zároveň knihovna slaví 140. výročí, bude také k mání unikátní brožurka seznamující s historií této instituce. Určitě narváno bude na přednášce historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky, která se uskuteční už ve středu 4. října od 17.00 hodin v sále knihovny.

 

-jan-