Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Nejmladší hráči zabodovali na minivolejbalu

Jihomoravský barevný minivolejbal je celoroční soutěž složená ze 6 turnajů a 1 velkého finále pro začínající volejbalátka od 1. do 6. třídy. Název „barevný“ je odvozen od 5 barev, které rozdělují minivolejbal na věkové a zároveň výkonnostní kategorie. V neděli 11. prosince se v Brně uskutečnil jeho druhý trunaj.

  • Vítězové žluté kategorie Lucinka Svobodová a Robča Knebl s tatínkem trenérem. FOTO: -MG-
  • Vítězové žluté kategorie Lucinka Svobodová a Robča Knebl v akci. FOTO: -MG-

Žlutá barva je určena prvňáčkům a druháčkům, kteří hrají normální přehazovanou. Oranžová je pro druháčky a třeťáčky, ti musí míč chytnout, a poté ho odbít prsty. Červenou kategorii hrají třeťáci a čtvrťáci, kteří musí odbíjet jen prsty, ale každý hráč může odbít 2x za sebou. Týmy jsou složeny ze dvou hráčů nebo hráček a hřiště má rozměry 4,5x4,5m. Pro 4.-5. třídu je určen zelený minivolejbal, který je podobný „dospělému“ volejbalu, ale hráči nesmí smečovat a hrát bagrem. Modrá kategorie 5.-6. tříd umožňuje používat všechny volejbalové údery včetně útoku, bloku a libovolného podání. Hřiště zeleného a modrého minivolejbalu má rozměry 4,5x6m a hraje se ve trojicích. V žádné z barev minivolejbalu není dovoleno hrát 1. úder přímo přes sít kromě podání a bloku.

Druhý turnaj barevného minivolejbalu pořádalo VK KP Brno ve své Sportovní hale Vodova. Sjelo se sem přes 85 týmů čítajících dohromady téměř 250 dětí. Náš klub byl zastoupen ve všech barevných kategoriích. Už v tomto turnaji se ukázalo, jak kvalitně pracujeme s nejmenšími dětmi v míčových a volejbalových přípravkách na ZŠ Znojmo-Přímětice, kde je náš klub (VK Znojmo-Přímětice) naplno rozjel pro všechny ročníky (1.-5. třída) teprve od letošního školního roku. Ani naši nejmladší se nezalekli pro ně jistě obrovské haly a velkého množství neznámých tváří a přivezli z turnaje barevného minivolejbalu nejeden úspěch a zaslouženou odměnu! Jak nám to teda šlo?

Ve žlutém minivolejbalu se ze 14 týmů probojoval na fantastické 1. místo tým VK Pegas Znojmo „Z1“ ve složení Robča Knebl a Lucinka Svobodová! V oranžovém jsme měli dvě želízka v ohni. Obě dvě se rozpálila tak, že v první sedmičlenné skupině si pro skvělé 1. místo došli Matyáš Rozsypal a Jarda Nedvěd z týmu VK Pegas Znojmo „S1“ a ve druhé stejně početné skupině vyhrály a cenu si za jasné 1. místo odnesly Lucka Dvořáková s Terkou Bartošovou z týmu VK Pegas Znojmo „S2“! Jednoznačnou znojemskou nadvládu nad družstvy z Brna, Vyškova, Břeclavi, Kuřimi, Letovic, Drásova atd. potvrdily naše dva týmy „červených“, které do finále nikoho jiného nepustily. Parádní 1. místo ze sedmi celků získali Honza Krejčí a Kuba Ficko z VK Pegas Znojmo „P4“ a na stříbrné 2. příčce stanuli Pavel Schneider s Jirkou Holíkem z VK Pegas Znojmo „P5“! Zelený minivolebal se skládal z 20 týmů. Ve velmi silné konkurenci se až do finále probojoval VK Pegas Znojmo „P1“, kde v dramatické koncovce prohrál o pouhý bod se ZŠ Brno-Novolíšeňská „E“. Ovšem 2. místo je pro Klárku Marušíkovou, Dominika Kučeru a Šimona Alexu excelentním výsledkem! Modrá kategorie byla složena z 30 celků. Zde již děti předvádějí pohlednou hru velmi podobnou „dospělému“ volejbalu. Vzhledem k sytému, kdy do finále z osmi čtyřčlenných skupin postoupili jenom vítězové, jsou umístění našich žáků a žákyň slušnými výsledky: 9. VK Pegas Znojmo „H1“ (Rosťa Bajgl, Peťa Tomek, Vilda Všianský, Michal Šimeček), 11. VK Pegas Znojmo „D1“ (Sarča Luskačová, Kamča Krulová, Lucka Nováková), 13. VK Pegas Znojmo „D2“ (Janča Polášková, Klárka Jiříčková, Terka Kampová), 17. VK Pegas Znojmo „H2“ (Ondra Suchý, Ondra Plaček, Jirka Přichystal), 23. VK Pegas Znojmo „D3“ ve složení Peťa Kloudová, Eliška Horáková, Natka Růžičková a Míša Sobotková, pro které to byla premiéra ve velkém turnaji barevného minivolejbalu. Chtěl bych (Martin Gallus) spolu s trenérkou (Lenka Pavlíková) poděkovat všem rodičům, kteří se postarali nejen o odvoz na turnaj, ale i o vedení svých ratolestí v utkáních a jejich psychické podpoře. Nesmím také zapomenout na trenéry a trenérky týmů žáků „H“, žákyň „D“ a přípravek „P“/„S“/“Z“, kteří se o děti celoročně starají a na trénincích je učí prvním míčovým a volejbalovým krůčkům: Lenka Pavlíková, Martin Gallus, Petra Svobodová, Jaromír Svoboda, Lenka Malcová a Jana Pořická.

-MG-