Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Natálie Šrůtková je pětinásobnou mistryní

Celkem pět titulů mistryně ČR získala Natálie Šrůtková na domácím šampionátu na dráze. Na cyklistickém ovále v Praze se předvedla v šesti disciplínách a pouze jednou se nevešla na stupně vítězů. 

  • Natálie Šrůtková.

Ještě před měsícem, kdy si po pádu z kola si zlomila klíční kost, mohla o takovém přídělu medailí jen snít. Zisk pěti titulů je o to cennější, že je vybojovala přes značnou bolest a výrazné tréninkové manko.

„Byly to prakticky moje první závody po dlouhé době nečinnosti. Úraz mě vyřadil z tréninku a z nominace na mistrovství Evropy, kde jsem věřila, že by to mohlo i cinknout. Jsem ráda, že se do toho zase vracím,“ postěžovala si mladá cyklistka ze Znojma.

Svoji sbírku mistrovských dresů v kategorii žen začala osmnáctiletá cyklistka, hájící barvy Dukly Brno, ve sprintu. Další si vyjela na 500 metrů s pevným startem. Následovaly dvě týmové disciplíny, kdy zvítězila společně s děvčaty z Dukly Praha ve stíhacím závodě družstev a ve sprintu družstev. Nedařilo se jí v závodě na 72 kol, kde si ji soupeřky pohlídaly a na bednu nepustily. Skončila čtvrtá. V rozdělené disciplíně keirinu završila Natálie zisk titulů na pět, tentokrát coby juniorská mistryně ČR.

„Teď mám před sebou tři týdny tvrdé tréninkové dřiny a pak odlétám na juniorské mistrovství světa do Kazachstánu,“ odhalila své prázdninové plány. „Tam bychom mohli společně s týmovou kolegyní překvapit ve sprintu družstev.“  

-stlba-