Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Naše krásná misska

Pokud chcete, aby číšník v restauraci kolem vás samou ochotou téměř tančil, sedněte si k jednomu stolu s držitelkou titulu Miss. Krásná slečna naproti mně, se kterou jsem se sešla, se jmenuje Iveta Mauerová (na snímku vpravo). Bydlí ve Znojmě, je jí devatenáct a letos ji čeká maturita na znojemském gymnáziu na Pontassievské. V zářijovém finále Miss léta zařazeném mezi tři nejprestižnější soutěže krásy v Česku získala šerpu s titulem první vicemiss.

  • foto: archiv soutěže Miss léta

Nevadilo by, když vám budu tykat?

Nevadí, já jsem naopak ráda.

 

Můžeš soutěž Miss léta víc představit?

Je to jedna z dominantních soutěží krásy v České republice. Jako vůbec první u nás byla podpořena světovými módními značkami, jejím ředitelem je český podnikatel Robert Novotný. Výběr semifinalistek probíhal na základě castingu od dubna až do začátku prázdnin, bylo nás původně vybraných asi šedesát. Z každého semifinálového kola postoupily vždy tři dívky, mezi nimi i já. Užívala jsem si vše od začátku až do konce. Celý srpen jsme měly různé párty, focení, čekala nás spousta zážitků, nacvičovaly jsme představení, módní přehlídky, bylo toho docela dost. No, a 24. září na závodišti Velká Chuchle v Praze probíhalo finále. To už byl náš den. Tam jsme ukázaly, co v nás je, ale nejen v nás soutěžících, měly jsme i skvělý organizační tým.

 

Jaké vás čekaly disciplíny?

Celkem čtyři. Představovaly jsme se, vystupovaly v nových tričkách od Armani Exchange (světová značka obchodního italského domu – pozn. redakce), dále jsme měly promenádu v šatech od přední české návrhářky Pavly Michalíkové a na závěr ještě promenádu v plavkách. Při vyhlášení jsme nastoupily v nádherných šatech od Alice Abraham. Ale to už byla jen taková malá třešnička na dortu. Já byla plná očekávání, ani jsem nedoufala.

Když potom řekli mé jméno, byl to úžasný pocit, rozplakala jsem se dojetím.

 

Plakali i rodiče?

Přišli mi samozřejmě na finále fandit, a když vyhlásili výsledky, dokonce jsem viděla v očích taťky slzy. To mě dojalo ještě víc. Hlavně, že nám před tím hlavní organizátorka soutěže Alex Belinger říkala, ať nepláčeme a nejsme pak na fotkách rozmazané.

 

Jak ses vůbec k té soutěži dostala, někdo tě přihlásil?

Kdepak, to já sama. Já se totiž věnuji už přes dva roky modelingu, vždycky to byl můj sen. Pořád jsem se jako malá „promenádovala“ v obýváku. Soutěžením se snažím co nejvíc posouvat dopředu. Máte pak díky tomu víc nabídek, víc kontaktů. Zúčastnila jsem se proto před tím už třeba Miss taneční, kde jsem se umístila na třetím místě, byla jsem finalistka soutěže Dívka České republiky 2016, stala jsem se také finalistkou Miss Junior 2016. O Miss léta mi napsala kamarádka, chválila ji, že má úroveň. Její finále sledovalo na facebooku přes sto čtyřicet tisíc lidí. Čekají mě teď různé castingy, i v zahraničí, tak uvidíme.

 

Prý je modeling hodně náročná práce.

Člověk si řekne modelka, dobrý. Jenom se postaví před foťák, projde se po molu a už nic dalšího nedělá. Ale vše stojí hodně úsilí a musíte na sobě pořád makat.

 

Jaké máš další plány, asi nejen získat co nejvíc šerp královen krásy.

Určitě. Teď se chystám hlavně odmaturovat, mám tedy před sebou docela těžký rok. Pokračovat bych chtěla na vysoké škole žurnalistiky nebo managementu. Škola je pro mě prioritou, rozhodně ji neodkládám bokem. Chci zvládat obojí zároveň. Před časem jsem dělala ještě závodně aerobik, to už ale nestihám, jen si ve volném čase občas zacvičím.

 

 

Jaké máš další koníčky?

 

Ráda maluju, zpěv, tanec, přátelé, rodina.

 

Jídlo?

Odmalička jsem na řízek s hranolkama.

 

Co nějaký přítel.

Momentálně žádného nemám, ale ono to nějak přijde. Jsem spíš na dlouhodobější vztahy. Potřebovala bych někoho takového, který mě bude v mých cílech podporovat. Především musí být hodný, samozřejmě, měl by mě mít rád. Na vzhledu, neříkám, že nezáleží, ale není to ta nejdůležitější věc. Měli bychom se vzájemně respektovat, mít k sobě úctu, pomáhat jeden druhému v tom, co ho baví a naplňuje. To je asi tak moje představa.

Najít takového manžela je možná těžší než vyhrát Miss. Ale držím ti palce a děkuji za rozhovor.

 

Alžběta Janíčková