Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Nadýchala přes tři promile, ale republikový rekord nepřekonala

Nemine týden, ve kterém by dopravní nehodu nezpůsobil řidič pod vlivem alkoholu nebo jiné drogy. Při namátkových kontrolách pak denně policisté přistihnou někoho opilého nebo zdrogovaného. Případ z pondělí 22. ledna však zaskočil i notně otrlé. Sedmapadesátiletá žena poté, co ve Znojmě narazila svým autem těsně před polednem do sloupu veřejného osvětlení, nadýchala 3,07 promile! Lze mluvit o štěstí, že sebe, ani nikoho jiného nezranila

  • FOTO: Policie ČR
Řidička byla již ve fázi velmi těžké opilosti, kdy podle lékařů začíná startovat vážná otrava alkoholem a může dojít k těžkým poruchám vědomí. 
„Jela po ulici Dr. Milady Horákové. Při odbočování na Vídeňské se zřejmě nevěnovala plně řízení a manévr nezvládla. Řidičský průkaz jsme jí zadrželi. Jejím protiprávním jednáním se budeme dále zabývat,“ sdělila mluvčí policie Lenka Drahokoupilová. 
Jeden z dalších podobných případů z nedávné doby se odehrál například začátkem prosince na Sokolské ulici, kdy pětatřicetiletý opilý muž poškodil při své krkolomné spanilé jízdě dvě vozidla. Policisté u něj ale naměřili „pouze“ 2,26 promile. K republikovým rekordům patří nehoda cizince u Vraňan na Mělnicku. Při couvání zapadl do příkupu a poté nadýchal 3,66 promile.                                           
-jan-