Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Na kole z Pohádky do Pohádky

Sobota 7. 9. 2013
10.00 hodin
Chatová osada Pohádka, Lančov

  • Závodníky čeká překonání řeky Želetavky. Někteří si troufnou brod projet – musí ho však znát, uprostřed se nachází velký kámen – jiní raději sesednou a brodí. FOTO: -eis-

I tak by se mohl jmenovat cyklistický závod Lahofer Author cup, který odstartuje 7. září v 10.00 hodin z lančovské chatové osady Pohádka. Na jedné straně se jedná o závod v překrásném prostředí okolí Vranovské přehrady s malebnými hrady a krásnými lesy, na druhé straně jde o náročnou trasu dlouhou zhruba 48 kilometrů s převýšením asi tisíc metrů. Zhruba 35% je asfalt, zbytek je veden v terénu.

„Trasa vede již tradičně z chatové osady Pohádka kolem zříceniny hradu Cornštejna, přes Vysočany, Zblovice, Bítov, Chvalatice a pláž Vranovské přehrady na hráz přehrady a odtud dále přes Lančovskou zátoku do Lančova a zpět do Pohádky,“ uvedl ředitel závodu Miroslav Kučera. Nejrychlejší zvládají trať za jednu a půl hodiny.

Závodu se mohou zúčastnit jak jednotlivci, tak i týmy (3-5 závodníků), minimální věk je 15 roků, povinnost je mít ochrannou přílbu. Zvláště klání firemních týmů se stalo v posledních ročnících velmi populární.

V cíli pak připravena ochutnávka vín Vinařství Lahofer. Závod bude ukončen slavnostním vyhlášením výsledků, všichni dospělí závodníci obdrží jako poděkování za účast vína Vinařství Lahofer. Zajímavé ceny jsou připraveny pro nejlepší ve svých kategoriích - například vítěz kategorie získá 18 lahví kvalitního odrůdového vína. Navíc budou slosována všechna startovní čísla o ceny v celkové hodnotě 100 000 korun.

Loni se závodu zúčastnilo 229 cyklistů, v letošním roce se předpokládá další nárůst. Závod je mezinárodní, přihlášeni jsou již soutěžící ze Slovenska a Rakouska. Přijede i herec Miroslav Táborský, který se však do pedálů nešlápne vzhledem k svému zranění. Velmi populární je i dětský závod, malých účastníků neustále přibývá. Loni jich bylo již 51. Jako odměnu nedostanou - stejně jako junioři ve velkém závodu víno - ale lahoferácký hroznový mošt.

Přihlášku lze stáhnout na webu www.vranovskapohadka.cz, odeslat vyplněnou je nutno na adresu mtb@lancov.cz jako přílohu, nebo odevzdat osobně na adresách uvedených v kontaktech.

-eis-