Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Na historicky 1. ročníku dětských rybářských závodů v Kravsku se chytilo přes osm kilogramů ryb

V neděli 24. dubna se v Kravsku na místním Zámeckém rybníku uskutečnil první ročník dětských rybářských závodů. Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí hlavní organizátor Martin Müller (ve spolupráci s MRS p.s Znojmo) neočekával příliš velkou účast, nakonec se ale ukázalo, že i přes nízkou teplotu a nepříjemný chladný vítr děti i jejich rodiče prokázali sportovní rybolovné nadšení. Třicet sedm mladých zaregistrovaných závodníků si v půl osmé ráno vylosovalo závodní pozice a na pokyn hlavního rozhodčího Karla Vaculy staršího započalo své rybolovné zápolení.

  • FOTO: Martin Müller

Samotný závod v lovu vždy začíná vnaděním. Nejprve je třeba ryby nalákat do vyčleněného prostoru, který dle přírodních podmínek čítá většinou tři metry různorodého břehu. K tomu mají závodníci desetiminutový limit, po kterém už následuje start „ostrého rybolovu“. Ten je rozdělen na dvě poloviny. Poté se mění vylosované „sektory“ vyhrazené na břehu: „Vždy je nutné dohlédnout na to, aby se všichni závodníci chovali jako sportovci. Rybařina je úzce svázaná s přírodou, a je třeba dbát na to, abychom se chovali tak, jak se sluší.“ říká hlavní rozhodčí Karel Vacula starší.

Samotný pořadatel závodu, Martin Müller ho doplňuje: „Byl jsem zvědavý, kolik kapříků a podobných větších ryb se závodníkům povede vytáhnout. I když se objevily hlavně oukleje a plotice, podařilo se za tři hodiny zápolení nachytat přes osm kilogramů ryb.“

Vyhlášení výsledků si vzal na starost sám hlavní pořadatel Martin Müller: „Jsem velice rád, že se na medailových pozicích umístili závodníci z rybářského kroužku z Jihlavy, SVČ Znojmo a TJ Hodonice. Jejich hlavní náplní je trénink rybolovné techniky (hod na cíl, pozn. red.), proto nebylo úplně očekávatelné, aby se úspěšně zúčastnili i u nás. Přece jen se ale ukázalo, že díky zkušenostem svých vedoucích kroužků a pana Karla Koblihy (seniorský mistr světa v Rybolovné technice) mají kvalitní průpravu ve všech směrech.“

Kategorie pokročilí

  1. Kristýna Koblihová SVČ Jihlava
  2. Ondřej Stehlík SVČ Znojmo
  3. Nikodým Jakub SVČ Jihlava

Kategorie začátečníci

  1. Martin Křikava Blížkovice
  2. Karel Koukal SVČ Jihlava
  3. Ivo Žák TJ Hodonice

Obrovské uznání patří majiteli rybníka. Ten nejenže bezplatně poskytnul svůj rybník, navíc umožnil i využití veškerého pořadatelského vybavení. Zapomenout ovšem nelze ani na tu nejdůležitější osobu - o plné žaludky a naprostou spokojenost malých sportovců se postaral pan Jaroslav Klouda, který obětavě plnil všechna přání vybíravých strávníků. Hlavní pořadatel dále děkuje i dalším sponzorům.

Karel Vacula ml.