Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Muži VK Pegas Znojmo drží ve II. lize historickou třetí příčku

Celkem v pěti ligových soutěžích zasáhli v uplynulém víkendu do boje znojemští volejbalisté a volejbalistky. V kombinaci s 2. Volejbalovým plesem, který úspěšně proběhl v sobotu 9. března, tak bylo postaráno o opravdu náročný program.

  • Aneta Weidenthalerová.
  • Simona Procházková.

II. liga mužů:

VK PEGAS Znojmo – TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 3:1 (14,-23,15,23) 3:0 (19,22,17)

Jednoho z nejslabších týmů soutěže přivítal na palubovce znojemského gymnázia tým mužů VK Pegas Znojmo. Domácí tým do zápasu vstoupil v dobrém rozpoložení a než se soupeř rozkoukal, byl první set u konce – skóre 25:14 svědčí o rozdílu dvou tříd! Ovšem podcenit se nevyplácí žádného soupeře – najednou příliš profesorsky hrající znojemští bojovali o zisk druhé sady až v koncovce, v níž byl šťastnější tým Ústí nad Orlicí, a bylo překvapivě srovnáno. Další dva sety byly jako přes kopírák – nejprve hladké vítězství 25:15 a poté opět až rozhodnutí v koncovce, ovšem ztrátu bodu znojemští nepřipustili a tentokrát dotáhli set do nejtěsnějšího rozdílu oni.

Ve druhém zápase se hrálo již o poznání klidněji, když bylo potřeba, zapnuli hráči Znojma na vyšší obrátky a celkem s jistotou si tak pohlídali další tři body. V průběžné tabulce II. ligy tak volejbalisté VK Pegas Znojmo stále figurují na třetí příčce a v posledních dvou kolech je čekají zápasy pravdy. Již v následujícím víkendu to bude domácí derby s druhým týmem tabulky Sokolem Sport V Hotel Hrotovice a v posledním kole pak zavítají naopak do Žďáru nad Sázavou, který je momentálně ve II. lize čtvrtý.

II. liga žen:

TJ Sokol Jehnice - VK PEGAS Znojmo 3:0 (19,16,17) 3:2 (17,-22,20,-25,10)

Zřejmě klíčové dva zápasy odehrály ženy VK Pegas Znojmo. Na palubovce posledního týmu soutěže bylo v jejich situaci, kdy se snaží udržet osmou příčku a tím se zachránit v lize, povinností bodovat a to nejlépe za plný počet šesti bodů. Bohužel realita a přání byly tentokrát v přímém rozporu. První utkání bylo výsledkově i herně jednoznačnou záležitostí domácích, kteří byli jak bojovnější, tak volejbalovější a hráčky Znojma se pakovaly do šatny velmi brzy s „nákladem“ 0:3, když dokázaly uhrát pouhých 52 míčů. Bouře v kabině hostí však alespoň v prvním setu druhého zápasu změnu nepřinesla.  Z vyjetých kolejí se utkání dostalo až v sadě následující, kde se znojemské hráčky poprvé dostaly do plnohodnotné koncovky a hned si po jejím úspěšném zvládnutí připsali první set na svém kontě. Po ztracené 3. sadě se jim totéž povedlo ještě jednou a druhý zápas se tak rozhodoval až ve zkráceném tie-breaku.  V něm už byl opět na palubovce bohužel jen domácí tým, který si tak překvapivě připsal obě vítězství. Jeden jediný bodík za prohru 2:3 a současná dvě vítězství hráček Litovle znamená propad týmu VK Pegas Znojmo na sestupovou devátou příčku a udržení ve II. lize tak již poprvé nemají zcela ve svých rukou. Že o II. ligu opravdu stojí, se znojemské volejbalistky pokusí přesvědčit své fanoušky v posledním domácím dvojzápase sezóny s týmem VK Austin Vsetín a to v sobotu 16. března v tělocvičně znojemského gymnázia.

I. liga juniorů:

SKP Kometa Brno – VK Pegas Znojmo 3:0 (24,13,23) a  3:0 (22,16,14)

Zřejmě nejprestižnější utkání v I. lize juniorů čekalo znojemské volejbalové naděje na půdě odvěkého brněnského rivala. V případě úspěchu znojemských byla reálná ještě druhá příčka v juniorské lize, což by bylo pro současně poskládaný tým velkým úspěchem. Bohužel i družstvo SKP Kometa Brno k duelu přistoupilo velmi zodpovědně a od začátku bylo jasné, že hostujícím nedá vůbec nic zadarmo. První utkání zřejmě ovlivnila hned koncovka první sady, kterou získali brněnští po voji 26:24. Junioři Znojma tak utkání v druhé sadě vůbec neustáli, z čehož rezultovala studená sprcha v podobě skóre 13:25. Třetí set už byl opět v interních první sady – opět vyrovnaná koncovka  a znovu nejtěsnější možný rozdíl ve prospěch brněnských juniorů. Ti poté zcela ovládli i druhé utkání, v němž nedali hostům ze Znojma sebemenší šanci. Junioři VK Pegas Znojmo i tak v I. lize drží několik kol před koncem slušnou pátou příčku a o tom, že volejbal hrát umějí, se pokusí přesvědčit své příznivce již tuto neděli, kdy hostí lídra soutěže VK Intertech Drásov.

I. liga juniorek:

PSK PEGAS Znojmo – VSC Zlín 0:3 (-11,-23,-9) 2:3 (21,23,-16, -21,-13)

Juniorky PSK Pegas Znojmo již v minulém kole dvěma vítězstvím nad Rožnovem pod Radhoštěm potvrdily svou prvoligovou příslušnost v následující sezóně, a proto proti silnému Zlínu mohly hrát uvolněně a užít si  „dobrý sport“. Bohužel si v prvním utkání užívali kromě hostujícího týmu pouze masochisté v řadách fanoušků Znojma – krom druhého setu mohli vidět jen trápení a zmar v řadách znojemských juniorek, kdesi v podpalubí se zřejmě nacházel jejich entuziasmus a nadšení, které předvedly v minulém kole. To do druhého zápasu jakoby vstoupil jiný tým – v koncovkách získaly juniorky PSK Pegas Znojmo první dvě sady a vše spělo k oplátce za výsledek dopoledního střetnutí. Jenže volejbal se v ligových soutěžích hraje na tři vítězné sety a nepopulární díl seriály „Jak ztratit vedení 2:0“ se reprízoval tentokrát i ve Znojmě. Zlínské hráčky vývoj zápasu dokonale otočily, a protože ve zkrácené sadě lépe zvládly i nervy drásající koncovku 15:13, po zásluze vyloupily znojemský bodový trezor, což jim pomohlo na první příčku skupiny.

I. liga kadetek:

TJ Nový Jičín „B“ – PSK Pegas Znojmo 2:3 (-23, -19,21,16,-13)  2:3 (23,-18,17,-18,-10)

Mladé kadetky PSK Pegas Znojmo se již v závěrečných kolech soutěže připravují na baráž, která je již neodvratně čeká a ladí tak svou formu i sestavu. Po nadějném výkonu v minulém kole s Českou Třebovou, kde sice vyšly bodově naprázdno, ale svým bojovným výkonem potěšily diváky v tělocvičně PSK Znojmo, si odjely tentokráte vyzkoušet svou formu na palubovku „béčka“ Nového Jičína, tudíž soupeře o poznání lehčího.

První sadu kadetky Znojma v Novém Jičíně sice získaly, ovšem s notnou dávkou štěstí, protože jim vůbec nefungoval servis, o který se jinak mohou téměř vždy opřít. O něco lepší byly v této činnosti již ve druhém setu, což se také projevilo v konečném skóre 15:19, ale pořád to zdaleka nebyl „ten výkon“, kterým se prezentovaly v minulých zápasech. Že není něco v pořádku, se potvrdilo v dalším průběhu utkání – znojemské kadetky hrály příliš individualisticky, ztrácel se kolektivní výkon, povzbuzení chybující spoluhráčky, sportovní sobeckost získávala navrch nad spoluprácí a obětováním se pro tým. A tak jedním z mála světlých okamžiků tohoto zápasu byla ubojovaná pátá zkrácená sada, ve které hostující družstvo ukázalo větší psychickou odolnost a odvahu při podání a útoku.

Mnohem kvalitnější volejbal nabídl ovšem druhý duel – a to z obou stran. Domácí hráčky Nového Jičína skvěle bránily, a to zejména v poli, kdy málokdy se útok znojemským podařilo složit hned na první pokus. Kadetky Znojma byly zase vždy o něco pestřejší na útoku a bloku a tak se dost často staly rozhodujícími faktory úspěchu podání a jeho příjem. Znojemské hráčky vždy dokázaly odpovědět na ztracený set a tak si všichni v hale užily „plný počet“ deseti setů. A podobně jako v prvním utkání, i v tomto duelu ovládly hostující hráčky rozhodující pátou sadu a mohly se tak zaslouženě radovat ze dvou vítězství. Skvělým servisem přispěla k těmto vítězstvím smečařka týmu Aneta Weidenthalerová, pochvalu se za útočnou snahu ve druhém zápase zasloužila i univerzálka a v závěru druhého utkání smečařka Simona Procházková.

Znojemské volejbalové fanoušky můžeme o následujícím víkendu pozvat:

Sobota 16.3. :

II. liga mužů: VK Pegas Znojmo – Sokol Sport V Hotel Hrotovice, tělocvična Gymnázia Znojmo, začátky v 9 a ve 13 hodin

II. liga mužů: VK Pegas Znojmo – VK Austin Vsetín, tělocvična Gymnázia Znojmo, začátky v 11 a v 15 hodin

I. liga kadetek: PSK Pegas Znojmo – TJ Nový Jičín „A“, tělocvična PSK Znojmo, ul. Rumunská, začátky v 10 a ve 14 hodin

Neděle 17.3. :

I. liga juniorů: VK Pegas Znojmo – VS Intertech Drásov, tělocvična Gymnázia Znojmo, začátky v 10 a ve 14 hodin