Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Moravský Krumlov v Extralize čtvrtý, Hodonín slaví desátý titul

Stolní tenistky Moravského Krumlova obsadily v české nejvyšší soutěži konečné čtvrté místo. V semifinále podle očekávání nestačily na favorizovaný Hodonín, kterému v sérii podlehly 0:2 na zápasy. Hodonínské stolní tenistky si však stejně hladce poradily také ve finále s Břeclaví a zaslouženě slaví svůj desátý titul Mistryň České republiky.

  • Ilustrační foto.

První utkání se hrálo v sobotu 30. dubna na stolech úřadujících šampionek z Hodonína. Ty o den dříve v semifinále Superligy doslova rozcupovaly silný rakouský Ströck, přibrzdit je nedokázaly ani krumlovské hráčky. Po 50 minutách odjížděly z Hodonína s debaklem 0:5, když neuhrály ani jediný set. Rozdíl mezi oběma týmy byl propastný.

Prvomájová odveta přilákala do krumlovské sokolovny více než padesátku příznivců, kteří vážené cesty rozhodně nelitovali. Krumlovské hráčky se totiž před domácím publikem do svého soupeře pořádně zakously. Obě úvodní dvouhry dospěly až do páté sady. Kristýna Mikulcová si proti Renatě Štrbíkové vypracovala dokonce dva mečboly, nedokázala je však proměnit. Zkušená česká reprezentantka koncovku dramatického zápasu zvládla. V rozhodujícím pátém setu neuspěla ani Simona Šlehobrová proti Lence Harabaszové. Vyrovnanou partii proti svedla proti Kateřině Pěnkavové také Alexandra Pelcmanová, kterou od srovnání na 2:2 na sety dělilo jen několik centimetrů. Hodonín tak přes tuhý domácí odpor vedl už 3:0. Moravský Krumlov se však přece jen dočkal alespoň čestného bodu. Kristýna Mikulcová udolala Harabaszovou a snížila na 1:3. Na víc už se ale domácí nezmohly, a Hodonín tak po výsledcích 5:0 a 5:1 zaslouženě postoupil do finále.

Pro Moravský Krumlov je i tak semifinálová účast velkým úspěchem. Poprvé v historii postoupily svěřenkyně trenéra Jindřicha Bíly mezi nejlepší čtyři české týmy, čímž vylepšily své loňské maximum. Čtvrté místo obsadily Krumlovanky také v Českém poháru a bezezbytku tak naplnily předsezónní cíle.

A v příštím roce může být v Moravském Krumlově ještě veseleji. Novou posilou ambiciózního krumlovského týmu se od nové sezóny stává úřadující Mistryně České republice ve dvouhře a účastnice olympijských turnajů v Pekingu a Londýně, Dana Čechová. Úspěšná česká reprezentantka se do české nejvyšší soutěže vrací po dvanácti letech strávených v německé Bundeslize.

V kádru MK nadále zůstávají všechny opory letošního úspěšného týmu. V Krumlově budou pokračovat Simona Šlehobrová s Alexandrou Pelcmanovou. Po dvouletém hostování by měly být dle dohody s Hodonínem dotaženy přestupy stávající jedničky týmu Kristýny Mikulcové i české reprezentantky do 21 let Barbory Kapounové. V Moravském Krumlově tak roste velmi silný tým. A logicky rostou také sportovní cíle klubu. V příští sezóně by Krumlovanky rády narušily dlouholetou domácí nadvládu žen Hodonína a Břeclavi, které se spolu o titul letos utkaly již poosmé v řadě. Kromě české Extraligy by měl Moravský Krumlov startovat také v evropském poháru ETTU a středoevropské Superlize. „Dana Čechová patří k nejlepším českým hráčkám. Jsme velice rádi, že se po návratu do České republika rozhodla hájit barvy právě našeho klubu. Měla by se okamžitě zařadit mezi nejúspěšnější hráčky ligy. Díky tomu můžeme vyhlížet ještě vyšší sportovní mety, než tomu bylo doposud,“ pochvaluje si novou posilu předseda krumlovského klubu Michal Makovický. „Úspěchem by v nadcházející sezóně byl postup do finále Extraligy. Od účasti v evropských soutěžích očekáváme především zvýšenou dávku atraktivních utkání proti silným soupeřům. Těžké zápasy by měly pomoci urychlit výkonnostní růst našich mladých talentovaných hráček. Mezinárodní pohárové zápasy jsou také malou odměnou našim fanouškům, kteří děvčata celoročně podporují a vytvářejí skvělou atmosféru,“ pokračuje Makovický.

Extraliga žen, semifinále:

SKST Mart Hodonín – MK Řeznovice 5:0, body Kateřina Pěnkavová a Lenka Harabaszová po 2, Renata Štrbíková 1. MK Řeznovice – SKST Mart Hodonín 1:5, body Kristýna Mikulcová 1 – Renata Štrbíková a Kateřina Pěnkavová po 2, Lenka Harabaszová 1. MSK Gumotex Břeclav – SK Frýdlant nad Ostravicí 5:2 a 5:4, konečný výsledek série 2:0, postupuje Břeclav.

Extraliga žen, finále:

SKST Mart Hodonín – MSK Gumotex Břeclav 5:1, 5:1 a 5:0, konečný výsledek série 3:0.

-JB-