Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Mladší žáci VK Pegas Znojmo v elitní čtyřce soutěže!

Dalším víkendovým dvojbojem pokračovala volejbalová sezona mladších žáků VK Pegas Znojmo. V sobotním krajském přeboru se již pošesté pokoušeli mladí znojemští volejbalisté postoupit ze třetí výkonnostní skupiny do druhé. Po jednom třetím místu a čtyřech druhých příčkách by k postupu museli zdolat všechny tři soupeře, aby se jim jako vítězi podařilo probojovat mezi lepší družstva.

  • Nahoře zleva Robin Hlavatý, Jaroslav Nedvěd, Daniel Blaha, Martin Novotný, Jakub Klajmon, dole zleva Matyáš Rozsypal, Daniel Vodica, Robert Knebl, Bedřich Petrášek, Jonáš Herzig.

Po lehkých vítězstvích nad Drásovem „B“ a Sokolem Šlapanice se lámal chleba v souboji s domácími Bučovicemi. Proti mnohem staršímu a mnohem vyššímu soupeři začali Znojemští skvěle a po většinu první sady diktovali tempo. Bohužel šňůra špatných příjmů dostala před koncovkou na koně hráče Bučovic, kteří první set získali nejtěsnějším rozdílem 25:23.

Druhý set měl podobný průběh jako první sada, ovšem hráči Znojma si svůj průběžný náskok pohlídali až koncovky, dobře podávali a na útoku se skvěle prosazovali oba smečaři – Dan Blaha a Jarda Nedvěd. O vítězství a postupu ze skupiny tak rozhodoval až zrádný tiebreak. I v něm bylo skóre až do úplné koncovky vyrovnané, bohužel tři zkažené servisy ze strany znojemských volejbalistů znamenaly porážku 13:15 a i v předposledním turnaji sezony setrvají hráči VK Pegas Znojmo „B“ ve třetí výkonnostní čtyřce krajského přeboru.

V neděli bylo na pořadu 4. kolo Jihomoravského poháru mladšího žactva. Tam znojemští sedmáci v domácím prostředí nastoupili ve druhé výkonnostní skupině (z celkových šesti) s přáním dostat se mezi elitní čtyřku soutěže. Do turnaje vstoupili sice vítězstvím 2:0 nad TJ Sokol Letovice, ale předváděná hra byla daleko za představami trenéra i hráčů samotných.

Ve druhém utkání s tradičním rivalem Břeclaví již ukázali znojemští volejbalisté o něco lepší tvář, v první sadě soupeře přehráli, ovšem ve druhém setu připustili špatným příjmem vyrovnání na 1:1. Do tiebreaku pak nastoupili bojácně a bez odvahy, ale již poněkolikáté si dokázali, že se má bojovat za jakéhokoli stavu. Při skóre 4:11 se podařil Znojemským velkolepý obrat, kdy nejenom skvělým servisem nahrávače Roberta Knebla otočili stav na 16:14 a připsali si tak důležité druhé vítězství.

V souboji o postup pak čekal na hráče VK Pegas Znojmo „C“ tým Drásova. Tam byla naopak odvaha zcela na straně domácího celku v pohodové vítězství 25:15, 25:16 znamenalo celkové prvenství v turnaji a postup do první výkonnostní skupiny soutěže. Sestava znojemského týmu: nahrávači Matyáš Rozsypal, Robert Knebl, Bedřich Petrášek, smečaři Daniel Blaha, Jaroslav Nedvěd, Daniel Vodica, Jonáš Herzig a blokaři Jakub Klajmon a Martin Novotný.

-MZ-