Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Mladí fotbalisté 1.SC Znojmo dobyli Mnichov!

Triumfovat na mezinárodním turnaji a dobýt fotbalově Mnichov? Mladí fotbalisté 1.SC Znojmo už ví, jaké to je! O posledním květnovém víkendu zaznamenali velký úspěch, zvítězili ve velké konkurenci na Bavaria Cupu. Nejen, že celý turnaj vyhráli, ale také příkladně reprezentovali město Znojmo.

Bavaria Cup je mezinárodní turnaj pod záštitou UEFY určený pro hráče ročníku 2005, účastnilo se jej dvanáct týmů z celé Evropy. Do Mnichova se vydal tým 1.SC Znojmo kategorie U11. Na svěřence trenérů Martina Pikolona a Martina Vařeky čekala již v základní skupině velká výzva. Uspět proti německým konkurentům v podobě Sombornu, Stuttgartu a Zolzenbachu nebylo rozhodně jednoduché, Znojmo však prošlo skupinou takřka bez ztráty kytičky a vyhrálo ji.

Podporováni vlastním fanclubem, jehož základ byl složený z rodičů a sourozenců, čekala znojemské hráče vyřazovací část. Ve čtvrtfinále nedalo 1.SC černohorskému FK Lovcen žádnou šanci. V semifinále však čekal na Jihomoravany zřejmě nejtěžší soupeř na turnaji. Polská Polonia Bydgoszcz prošla základní skupinu s hrozivým a respekt nahánějícím skóre 11:0. Bitva do byla dramatická, jediný gól rozhodl o tom, že finále bude se znojemskou účasti. V něm přišlo zlaté završení celého turnaje po výhře nad francouzským ASC Biesheim.

Hrdí a zasloužení vítězové mohli oslavovat výhru se svými fanoušky. Výkony a sympatickým vystupováním si ovšem mladí znojemští fotbalisté získali i fanoušky nové, což bylo vyjma vítězství v turnaji dalším příjemným úspěchem.

Je také třeba zmínit, že úspěšnou výpravu nečekaly jen dramatické souboje na hřišti. Do dějiště turnaje přijeli klubovým autobusem již s denním předstihem, a stihli si tak projít i „chrám“ veleslavného Bayernu Mnichov - Allianz Arenu. Kdoví, třeba zde jednou někdo z nadějných mladíků bude prohánět míč v mnichovském dresu. Na turnaji totiž znojemský tým sledoval skaut Bayernu Mnichov Jan Pienta, který objevil takové hvězdy jako Thomas Müller, Philipp Lahm, či Bastian Schweinsteiger.

1.SC Znojmo reprezentovali: Jiří Hamza, Tomáš Kopr, Jiří Hříbek, Ondřej Prodělal, Tomáš Vojtíšek, Jakub Koukal, Daniel Tůma, Josef Symonyi, David Nezveda, Petr Vojtíšek, Jakub Beno, Vojtěch Koukal, Ondřej Čížek, Jan Švéda, Petr Beno, Jiří Dítě. Velké poděkování patří trenérovi Martinu Pikolonovi, který účast na tomto turnaji zařídil a zorganizoval. Zároveň patří také poděkování sponzorům.

1.SC