Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Mladí cyklisté se na olympiádě neztratili

Celkem šest medailí si přivezli dva mladí znojemští cyklisté z Olympiády dětí a mládeže v Olomouci. První zisk pro náš Jihomoravský kraj si v podobě stříbrné medaile na prostějovském velodromu vybojoval ve sprintu Vojtěch Toman v kategorii kadetů. „Trošku mě to samotného překvapilo a s výsledkem jsem nadmíru spokojen,“ okomentoval svůj výkon mladý jezdec.

O pět medailí rozšířila sbírku Jihomoravského kraje Natálie Šrůtková. Ta řádila v kategorii žákyň jak na silničním kole, tak i na velodromu. Stříbrnou medaili získala v časovce jednotlivců na 10 kilometrů a na 500 metrů s pevným startem na dráze. Bronzový kov si odváží z dráhového sprintu, stíhačky a ze silničního kritéria v ulicích Prostějova. Jen v bodovacím závodě trošku zaváhala a musela se smířit se čtvrtou pozicí pod bednou. „Trošku mě mrzí, že medailovou sbírku nemám kompletní. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem spíše bikerka a na velodromu a dráhovém kole jsem se seděla teprve podruhé,“ zhodnotila své vystoupení mladá reprezentantka Jihomoravského kraje.

Celkem se na Hrách V. letní olympiády dětí a mládeže představilo na tři a půl tisíce sportovců a Jihomoravský kraj se stal s devadesáti medailemi nejúspěšnějším krajem.

-jiš-