Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Mistrovství světa Masters v Rakousku - Lubomír Novák na stupních vítězů

Od 22. až do 29. srpna proběhlo tradičně v rakouském St. Johannu v Tyrolsku mistrovství Světové cyklistické federace masters, kterého se zúčastnil za Českou republiku mimo jiné i člen Cyklo Klubu Kučera Znojmo Lubomír Novák.

Několik stovek sportovců z celého světa a celý týden závodů dokonale prověřily kvalitu všech závodníků ve více jak deseti kategoriích. Počasí se tentokrát vydařilo a středeční časovka jednotlivců i ostatní závody se jely za pěkného slunečného počasí.

Dosažený čas L. Nováka v časovce jednotlivců, za účasti téměř celé světové špičky v kategorii 65-69, zůstal sice poněkud za možnostmi, ale i přes 15 vteřinovou ztrátu na vítěze to nakonec vyšlo na třetí místo! Příjemné završení sportovního snažení nastalo večer, při slavnostním vyhlášení v St. Johannu -  bronzová medaile a jediná česká vlajka na stožáru za celý týden a jediné medailové umístění ze všech českých účastníků mistrovství!

Dalším absolvovaným závodem, kterého se L. Novák zúčastnil, byl hned druhý den silniční závod v kategorii 65-69 dlouhý 76 km. Po celou trasu závodu si udržoval přední pozice. Dva kopce, které jsou na trati, jeden na začátku a druhý na desátém kilometru, mají max. stoupání 10%. Na konci prvního stoupání ve druhém okruhu se pole roztrhalo na více skupin a odjela asi dvacetičlenná skupina, ze které ještě přibližně 10 km před cílem ujela trojice, a protože se je nesnažil zbytek skupiny dojet, tak si svůj náskok udržela až do cíle. Poslední možnost, co nejlépe uspět a nepřiplést se na cílové rovince do pádu, které jsou zde dost časté, byla asi dva km před cílem. Bohužel sólový únik nevyšel a skončil po náhlém zdravotním problému a tak to nakonec stačilo, jen na 15. místo.

Toto mistrovství bylo pro L. Nováka završením letošní opět úspěšné cyklistické sezony. Zbývá již odjet pouze dva extraligové závody. Gratulujeme, děkujeme za vynikající reprezentaci a přejeme hodně dalších sportovních úspěchů!

CKK Znojmo