Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Májové zlaté žně

Čtyři závody a šestkrát na stupních vítězů, taková je bilance mladé znojemské závodnice na horském kole Natálie Šrůtkové.

 

  • Natálie Šrůtková. FOTO: -stlba-

Dalšími dvěma závody pokračoval v květnu největší seriál horských kol Kolo pro život.

V sobotu 17.května  přijelo na 1200 bikerek a bikerů do Mladé Boleslavi. Na 30ti kilometrové trati dojela závodnice CKK Znojmo na celkovém 22. místě, ale jako 1. kadetka a s výrazným náskokem. Dařilo i mladšímu bratrovi, který dojel na 4. místě v žácích do 9.let.

O týden později zavítal kolotoč Kola pro život do Olomouce. Tam Natálie potvrdila vzrůstající formu a v konkurenci 1100 závodníků projela cílem pětadvacetikilometrové trati jako první žena na 16. místě se ztrátou 9 minut na vítěze. Svým třetím vítězstvím si tak výrazně upevnila vedení v celém seriálu v kategorii kadetek do 16ti let. 

Stejně hodnotného výsledku dosáhla i v dalším seriálu Cyklomaraton tour. V neděli 8. května čekal na závodníky v Brně kopcovitý dvaatřicet kilometrů dlouhý terén v okolí „Prýglu". Natálie nejprve zvítězila ve své kategorii starších žákyň a odpoledne absolvovala těžký jeden okruh v kategorií juniorek do 18ti let. Pouhá minuta ji dělila od vítězky. Přesto byla se svým druhým místem spokojená. Navíc ještě společně se svým otcem zvítězila v rodinných týmech.

Ještě lépe si vedla o týden později v Heřmanově Městci na blátivé trati v Železných horách. Nejprve si odbyla povinné vítězství v žákyních a odpoledne pak vyrazila na 30ti kilometrovou trať. Tentokrát však byla v juniorkách nejrychlejší a cílem projela dokonce jako 3. žena. Na stupně nejvyšší pak vystoupila ještě jednou za rodinný tým.

Svými výkony si řekla o nominaci do reprezentace Jihomoravského kraje na Hry V. letní olympiády dětí a mládeže ČR, které se uskuteční koncem června v Olomouci. 

 

-stlba-