Reklama
 

Miniaplikace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





BlueBoard.cz

Lvíčata porazila Moldavsko a slavila ve Znojmě postup na EURO!

Před skvělou kulisou zvládla Česká reprezentace úkol porazit Moldavsko. Z velké převahy v první půli vytěžili svěřenci trenéra Lavičky gól až v samotném závěru. V druhé půli už si Lvíčata zápas pohlídala a přidala ještě tři góly. Krátce po utkání pak dolétla z Černé Hory výborný zpráva, domácí tým porazil Belgii 3:0 a česká reprezentace mohla slavit postup na EURO.

Česko U21 - Moldavsko U21 4:1

  • Branky: 45+1. Jankto, 67. Juliš, 74. Jankto, 77. Černý – 90+3. Rebenja.
  • ŽK: 42. Lüftner – 31. Starîș, 42. Macritchii, 61. Rozgoniuc, 79. Graur.
  • Diváci: 2186.
  • Rozhodčí: Ivajlo Stojanov – Ivo Kolev, Georgi Dojnov (všichni Bulharsko).
  • Sestava Česko: Zima – Matějů, Lüftner, Simič, Havel – Černý, Trávník (c), Hubínek (79. Souček), Barák (75. Mašek), Jankto – Juliš (78. Pulkrab).
  • Sestava Moldavsko: Mitu (c) – Rozgoniuc, Rogac, Macriţchii A., Starîș,Taras (76. Boiciuc) – Graur (82. Pairelli), Andronic, Macriţchii V., Spataru (46. Damascan) – Rebenja.

Česká reprezentace měla na Městském stadionu v Horním parku od úvodní minuty velkou převahu. Dlouho se však nemohla prosadit. Míč skončil po teči jednoho z Moldavanů dokonce na břevně. Přáno nebylo ani Barákovi, který se dvakrát v ideální pozici neprosadil. Velkou šanci měl i Juliš. Vysvobození přišlo v nastaveném čase první půle. Centr do vápna odvrátilo Moldavsko jen k Havlovi, který přiťukl do šance Jakubu Janktovi. Ten se trefil placírkou přesně a potvrdil, že se mu ve Znojmě daří. Skóroval zde i za reprezentaci do 20 let. Česko tak šlo do kabin po zásluze s vedením. Například statistika střel byla 15:0 ve prospěch hráčů s lvíčkem na prsou.

Na začátku druhé půle to zkoušel z ojedinělé střely Graur, branku však přestřelil. Poté už to byla opět lvíčata, která držela pevně otěže utkání ve svých rukou. Odpor Moldavanů svěřenci trenéra Lavičky definitivně zlomili v 67 minutě, kdy Jankto vybídl ke střele Lukáše Juliše, jenž se trefil do černého přes dva bránící hráče. Pak se utkání odehrávalo v poklidné taktovce českého výběru. Hráč zápasu Jakub Jankto se trefil krásně halfvolejem a přidal svoji druhou branku v utkání.

O chvíli později se prosadil i velký talent z Ajaxu Amsterdam Václav Černý, který si udělal z moldavské obrany slalomovou dráhu. Moldavané už v závěru pouze korigovali konečný výsledek ze svého pohledu na 1:4, když šel sám na brankáře Zimu Eugenia Rebenja a uklidil míč pod břevno. Lvíčata i přesto mohla ve Znojmě slavit výhru, ta největší radost ale přišla zhruba půl hodiny po skončení utkání, kdy se Česká reprezentace do 21 let již v kabině dozvěděla, že Belgie prohrála v Černé Hoře. Znamenalo to jediné Česko si vybojovalo první příčku v kvalifikační skupině a přímý postup na EURO 2017 v Polsku. Hráči a realizační tým to také v kabině náležitě oslavili.

Vítězslav Lavička (trenér ČR U21):

Myslím, že soupeře zlomila druhá branka. Je ale možná trochu paradoxní, že ve druhém poločase jsme tolik šancí neměli, ale naše efektivita byla vyšší. I když jsme před měsícem prohráli v Belgii, tak jsme věděli, že naše cesta do Polska nekončí, a jsem rád, že se to potvrdilo.

Z. Plánka

Více fotografií najdete na našem facebooku v albu Česko U21 - Moldavsko U21 4:1.